Antena 3 CNN Actualitate SĂRBĂTORILE DE IARNĂ. Ce nu ai voie să faci de SĂRBĂTORILE DE IARNĂ

SĂRBĂTORILE DE IARNĂ. Ce nu ai voie să faci de SĂRBĂTORILE DE IARNĂ

SĂRBĂTORILE DE IARNĂ. Ce nu ai voie să faci de SĂRBĂTORILE DE IARNĂ
18 Dec 2017   •   16:30

SĂRBĂTORILE DE IARNĂ. Ajunul Crăciunului, în tradiția populară, este sărbătoarea de sfârșit de an patronată de Moș Ajun. Se spune că ar fi fost frate geamăn cu Moș Crăciun, deoarece seamănă între ei ca două picături de apă. SĂRBĂTORILE DE IARNĂ. Totodată, se știe despre Moș Ajun că ar fi fost ultimul dintre apostoli. SĂRBĂTORILE DE IARNĂ

SĂRBĂTORILE DE IARNĂ Nu e bine să dormi pe paie

SĂRBĂTORILE DE IARNĂ Conform tradiției, Maica Domnului, înainte de a naște, a cerut ajutor lui Moș Ajun, dar acesta, considerându-se prea sărac, a trimis-o către fratele său mai înstărit – Moș Crăciun. Astfel, Fecioara Maria a născut în staulul al cărui stăpân era Moș Crăciun.

SĂRBĂTORILE DE IARNĂ Se zice, din timpuri vechi, că în noaptea de Ajun nu e bine să dormi pe paie sau prin fân în grajdul animalelor, fiindcă în această noapte boii vorbesc între ei despre Mântuitorul Hristos care s-a născut în iesle și pe care aceștia l-au încălzit cu suflarea lor.

SĂRBĂTORILE DE IARNĂ Se spune că în Ajun de Crăciun cerurile se deschid, dar această minune nu poate fi văzută decât de oamenii credincioși și buni la suflet.

SĂRBĂTORILE DE IARNĂ Nu deschideți ușa nimănui

SĂRBĂTORILE DE IARNĂ O superstiție ne învață că în noaptea de Crăciun nu trebuie să deschidem ușa nimănui, pentru că ne va zbura norocul din casă.

SĂRBĂTORILE DE IARNĂ Un obicei care se întâlnește în multe regiuni ale țării este ca, în ziua de Ajunul Crăciunului, preotul, dar și cântăreții bisericești să umble cu icoana nașterii lui Iisus Hristos.

SĂRBĂTORILE DE IARNĂ Se spune că pentru a avea noroc, în decursul vieții, nu trebuie să mănânci nimic în ajun de Crăciun, notează alba 24.ro

×
Subiecte în articol: Google Doodle Google
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close