Antena 3 CNN Actualitate Șarlatania bazată pe un simplu anunț pe internet care face ravagii în România. Procurorii nu pot face nimic!

Șarlatania bazată pe un simplu anunț pe internet care face ravagii în România. Procurorii nu pot face nimic!

Doi escroci din Sinaia au reuşit în câteva luni să strângă o mică avere printr-un simplu mesaj postat pe site-urile de anunţuri. Zeci de români au fost ţepuiţi, iar poliţia şi procurorii nu o pot opri.

Șarlatania bazată pe un simplu anunț pe internet care face ravagii în România. Procurorii nu pot face nimic!
Sursa foto: Agerpres
de Dan Gabor    |    19 Noi 2020   •   20:10

Cei doi escroci profită de românii care vor să-și achiziționeze maşini second-hand din Germania sau din alte ţări din Europa, dar nu au posibilitatea să aducă în ţară autoturismul. Printr-un mesaj postat pe site-urile de anunțuri consacrate, şarlatanii au atras în capcană zeci de români.

În anunţ, escrocii se recomandă ”firmă serioasă” şi promit că în doar câteva zile pot aduce în România, cu platforma, maşina comandată. Cer în avans banii de transport, iar taxa nu este deloc mică, putând ajunge până la câteva mii de euro scrie Adevărul.

După lungi discuţii cu așa-zișii transportatorii, care explică întârzierea invocând tot felul motive, ba că s-a stricat platforma, ba că parcul auto este închis, îşi dau seama că au fost înşelaţi și depun plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Siniaia.

Ancheta îşi urmează cursul, părţile sunt audiate, iar apoi dosarul este trimis în judecată unde totul se împotmoleşte. În instanţă părţile se împacă și clientul primește înapoi bani, iar procesul penal încetează fără ca infractorul să primească vreo pedeapsă, nici măcar o simplă amendă.

Pentru că nu toţi clienţii ţepuiţi depun plângere, escrocii din Sinaia continuă afacerea nestingheriţ și, potrivit surselor judiciare, unul dintre şarlatani are deja patru dosare de înşelăciune pe rolul Judecătoriei Sinaia, fiecare cauză cu mai multe victime.

Procurorii susţin că afacerea ”Maşina din Germania” a luat atât de mult amploare la nivel naţional, încât se poate vorbi despre un fenomen şi le cer oamenilor să fie atenţi cu cine bat palma înainte de a le da banii.

 

×
Subiecte în articol: transport platfoma mașini second-hand
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close