Antena 3 CNN Actualitate Șase importanţi preoţi catolici, suspectaţi că au păcătuit cu Securitatea. CNSAS a intrat pe fir

Șase importanţi preoţi catolici, suspectaţi că au păcătuit cu Securitatea. CNSAS a intrat pe fir

Șase importanţi preoţi catolici, suspectaţi că au păcătuit cu Securitatea. CNSAS a intrat pe fir
15 Feb 2019   •   14:34

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) investighează şase preoţi din cadrul Bisericii Catolice Române care ar fi putut colabora, în ultimii ani ai perioadei comuniste, cu fosta Securitate. Printre importanţii prelaţi vizaţi se numără şi rectorul Institutului „Sfântul Iosif“ din Iaşi, situat în Copou, pe strada Văscăuţeanu (aşa-numitul Seminar catolic).

Investigaţia CNSAS a pornit ca urmare a unei solicitări ce a venit chiar din sânul Bisericii Catolice. Conform unui document oficial intern, cererea de demarare a unei anchete a fost formulată în scris de Miguel Buendia, reprezentat al Sfântului Scaun, Nunţiu Apostolic şi decan al corpului diplomatic în România. Acesta a solicitat clarificarea unor posibile relaţii cu Securitatea pe care le-ar fi putut avea şase preoţi catolici din România, patru dintre aceştia având diverse funcţii de conducere.

Detalii, pe ziaruldeiasi.ro.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close