Antena 3 CNN Actualitate Șase medalii pentru lotul olimpic de astronomie al României

Șase medalii pentru lotul olimpic de astronomie al României

Șase medalii pentru lotul olimpic de astronomie al României
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    21 Oct 2014   •   21:22

Lotul olimpic de astronomie al României a obținut șase medalii - una de aur, două de argint și trei de bronz - la a XIX-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie, informează MEN într-un comunicat de presă remis marți Agerpres.

Medalia de aur a fost cucerită de Tudor Costel Crețu, elev în clasa a IX-a Liceul Internațional de Informatică din București. Cele două medalii de argint au fost adjudecate de Andrei Radu (clasa a IX-a la Colegiul Național "Nicolae Bălcescu" din Brăila) și Andrei Cătălin Răduc (clasa a X-a la Liceul Internațional de Informatică din București), laureat cu argint și la ediția precedentă.

Medaliile de bronz au intrat în posesia elevilor Mălina Roșca (clasa a IX-a la Colegiul Național "Horea Cloșca și Crișan" din Alba Iulia), Andra Gabriela Jitaru (clasa a X-a la Colegiul Național "Petru Rareș" din Piatra Neamț) și Cosmin Andrei (clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică din București). Andra Gabriela Jitaru a primit și premiul special pentru cea mai bună probă observațională.

Din lotul României a făcut parte și Maria-Cristiana Dedu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național "Petru Rareș" din Piatra Neamț. Echipa a fost însoțită de profesorii coordonatori Anca Marian (Colegiul Național "I.M. Clain" din Blaj) și Dan Oniciuc (Colegiul Național "Petru Rareș" din Piatra Neamț).

Ediția a XIX-a a Olimpiadei Internaționale de Astronomie s-a desfășurat în perioada 12-21 octombrie, la Bishkek-Cholpon-Ata (Kîrghizstan), și a reunit 80 de concurenți din 16 țări.

×
Subiecte în articol: medalii astronomie
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close