Șase medalii pentru lotul olimpic de astronomie al României

de S.T.    |    21 Oct 2014   •   21:22
Șase medalii pentru lotul olimpic de astronomie al României Foto: Agerpres

Lotul olimpic de astronomie al României a obținut șase medalii - una de aur, două de argint și trei de bronz - la a XIX-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie, informează MEN într-un comunicat de presă remis marți Agerpres.

Medalia de aur a fost cucerită de Tudor Costel Crețu, elev în clasa a IX-a Liceul Internațional de Informatică din București. Cele două medalii de argint au fost adjudecate de Andrei Radu (clasa a IX-a la Colegiul Național "Nicolae Bălcescu" din Brăila) și Andrei Cătălin Răduc (clasa a X-a la Liceul Internațional de Informatică din București), laureat cu argint și la ediția precedentă.

Medaliile de bronz au intrat în posesia elevilor Mălina Roșca (clasa a IX-a la Colegiul Național "Horea Cloșca și Crișan" din Alba Iulia), Andra Gabriela Jitaru (clasa a X-a la Colegiul Național "Petru Rareș" din Piatra Neamț) și Cosmin Andrei (clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică din București). Andra Gabriela Jitaru a primit și premiul special pentru cea mai bună probă observațională.

Din lotul României a făcut parte și Maria-Cristiana Dedu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național "Petru Rareș" din Piatra Neamț. Echipa a fost însoțită de profesorii coordonatori Anca Marian (Colegiul Național "I.M. Clain" din Blaj) și Dan Oniciuc (Colegiul Național "Petru Rareș" din Piatra Neamț).

Ediția a XIX-a a Olimpiadei Internaționale de Astronomie s-a desfășurat în perioada 12-21 octombrie, la Bishkek-Cholpon-Ata (Kîrghizstan), și a reunit 80 de concurenți din 16 țări.

x close