Antena 3 CNN Actualitate Şase persoane, amendate în urma mitingului de susţinere a medicului Raed Arafat de la Târgu Mureş

Şase persoane, amendate în urma mitingului de susţinere a medicului Raed Arafat de la Târgu Mureş

Şase persoane, amendate în urma mitingului de susţinere a medicului Raed Arafat de la Târgu Mureş
Sursa foto: Foto: Antena 3
13 Ian 2012   •   18:11

Şase persoane au fost amendate de jandarmi, după mitingul organizat la Târgu Mureş pentru susţinerea lui Raed Arafat, informează Mediafax.

Prefectul judeţului, Marius Paşcan, a declarat că acestea au încercat să blocheze intrarea în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din oraş, unde se aflã şi sediul SMURD.

"S-au aplicat sancţiuni contravenţionale, aşa cum prevede legea, pentru unii dintre manifestanţi, care s-au manifestat un pic mai agresiv. Au fost sancţionaţi la faţa locului. Mulţi alţii vor primi avertismente - cel puţin unele dintre persoanele publice care au participat în mod direct la pregãtirea acestei manifestãri, chiar dacă nu-şi asumă acest lucru", a declarat Paşcan.

"Legea prevede cum se pot organiza manifestãrile, iar dacã participanþii se deplaseazã pe un traseu acesta trebuie sã fie autorizat. Altfel, lucrurile pot degenera", a spus mai spus Paşcan.
   
Purtãtorul de cuvânt al Jandarmeriei Mureş, Adina Văcar, a declarat iniţial că nu au fost date amenzi, dar ulterior a transmis un comunicat în care a arãtat cã şase persoane au fost sancţionate contravenţional, cu câte o mie de lei, respectiv minimum prevăzut de lege.

×
Subiecte în articol: demisie sanctiuni
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close