Antena 3 CNN Actualitate Şase persoane au leşinat în timpul pelerinajului de la Patriarhia Română

Şase persoane au leşinat în timpul pelerinajului de la Patriarhia Română

Şase persoane au leşinat în timpul pelerinajului de la Patriarhia Română
Sursa foto: Foto: INTACT Images
23 Oct 2010   •   15:21

Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au leşinat din cauza oboselii şi aglomeraţiei la pelerinajul de la Patriarhie. Pe Dealul Mitropoliei sunt mii de credincioşi care au venit să se roage la moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou şi ale Sfinţilor Constantin şi Elena, depuse la Patriarhia Română.

Şase credincioşi au avut nevoie de îngrijiri medicale în timpul pelerinajului de la Patriarhia Română şi au fost duşi la corturile special amenajate de Crucea Roşie.

Oamenii s-au aşezat la coadă chiar şi cu 24 de ore înainte de aducerea moaştelor Sfântului Dimitrie cel Nou şi ale Sfinţilor Constantin şi Elena.

Mii de pelerini şi 600 de preoţi şi membri ai Sfântului Sinod au participat la slujba oficiată de patriarhul Daniel. Odată cu moaştele, la catedrala patriarhală au fost aduse şi părţi din crucea pe care a fost răstignit Iisus Hristos.

Peste 200 de jandarmi asigură ordinea în Dealul Mitropoliei, iar angajaţii de la Crucea Roşie le împart pelerinilor ceaiuri şi sandwichuri.

Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştiului, este sărbătorit în fiecare an pe 27 octombrie. În acest an, va fi serbat timp de şase zile.


×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close