Antena 3 CNN Actualitate Şase proiecte mari de infrastructură, blocate de Primăria Generală. Robert Negoiţă: "E o combinaţie de ticăloşenie cu incompetenţă"

Şase proiecte mari de infrastructură, blocate de Primăria Generală. Robert Negoiţă: "E o combinaţie de ticăloşenie cu incompetenţă"

Şase proiecte mari de infrastructură, gândite de Primăria Sectorului 3, au rămas blocate în Primăria Generală condusă de Nicuşor Dan.

Şase proiecte mari de infrastructură, blocate de Primăria Generală. Robert Negoiţă: "E o combinaţie de ticăloşenie cu incompetenţă"
Sursa foto: Antena 3
de Radu Tiliță    |    20 Oct 2021   •   10:31

În urmă cu două săptămâni, în emisiunea Exces de putere, Antena 3 a prezentat un material prin intermediul căruia atrăgea atenţia asupra proiectelor de infrastructură rutieră blocate de Primăria Generală.

Spuneam atunci că şase proiecte importante ale Primăriei Sectorului 3, care ar putea duce la fluidizarea traficului, dar şi la reducerea poluării, zac în sertare la Nicuşor Dan. Avem şi reacţia primarului Sectorului 3.

Robert Negoiţă mărtuiseşte că a obţinut doar aprobări verbale de la primarul general, urmate de tăcere absolută.

Şase proiecte importante iniţiate de Primăria Sectorului 3, care ar fi putut redefini fluxurile de trafic, dar şi să absoarbă o parte din cozile nesfârşite de maşini, au înţepenit în birourile Primăriei Generale.

Pasajele subterane şi lucrările de fluidizare a traficului sau de interconectare a unor artere ce ar fi spart blocaje rutiere se prăfuiesc în stadiu de proiect pe masa unei comisii aflate sub tutela lui Nicuşor Dan.

Pentru a fluidiza traficul din cea mai aglomerată zonă a Capitalei, Primăria Sectorului 3 a gândit mai multe proiecte de infrastructură în valoare de aproape 30 de milioane de euro, printre care şi două pasaje subterane rutiere, dar şi pietonale pe Şoseaua Mihai Bravu.

Până în acest moment, Primăria Sectorului 3 trebuia să obţină din partea Primăriei Muncipiului Bucureşti 20 de avize. 18 dintre acestea au fost obţinute deja, însă două sunt în aşteptare încă din luna aprilie 2020, iar Primăria Generală refuză să le acorde din diverse motive.

"Aceste proiecte, în mod normal, într-un Bucureşti normal, într-o ţară normală, într-o lume normală, trebuiau făcute de Primăria Generală. Că în mai bine de 30 de ani au fost în stare să facă două pasaje şi jumătate este trist şi aş zice ruşinos.

Că nu ne lasă nici pe noi să le facem cred că e o combinaţie de ticăloşenie cu incompetenţă. Cu domnul primar general m-am întâlnit de două ori, mi-a zis da, dar mi-a zis da pe mai multe teme şi din nefericire nu s-a întâmplat nimic. În continuare, noi nu ne putem apuca de treabă pentru că nu avem avize.

Sunt foarte nerăbdători să le vadă executate aceste proiecte pentru că îmbunătăţeşte viaţa în zonă, în Bucureşti. Circulăm mai bine, poluăm mai puţin.

Această iniţiativă a dumneavoastră poate să influenţeze pozitiv aceste proiecte pentru că informăm mai bine cetăţenii care, în mod normal, ar trebui să reacţioneze şi trebuie să mergem peste cei care blochează aceste proiecte şi să le zicem să îşi facă treaba. Îţi iei salariu, reprezinţi oamenii, ai primit încrederea oamenilor, rezolvă problema asta. Pentru că e o problemă la tine în ogradă şi tu eşti cel care ar trebui să o deblochezi", a declarat Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close