Antena 3 CNN Actualitate Şase titluri de doctor obţinute la Academia Naţională de Informaţii, retrase

Şase titluri de doctor obţinute la Academia Naţională de Informaţii, retrase

Şase titluri de doctor obţinute la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” au fost retrase de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Şase titluri de doctor obţinute la Academia Naţională de Informaţii, retrase
Sursa foto: Foto:Academia Naţională de Informaţii
23 Dec 2019   •   17:57

Printre cei vizaţi se numără fostul şef al Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate din IGPR, fostul şef în cadrul Comunităţii Naţionale de Informaţii şi judecătoarea Corina Jîjîie, fostă şefă a Secţiei Penale din ICCJ. 

Conform deciziilor  făcute publice luni de CNATDCU, la un an de la depunerea sesizărilor de către Academia Naţională de Informaţii ”Mihai Viteazul”, instituţia a decis retragerea titlului de doctor pentru Toma Rus, Daniel Moldoveanu, Corina Jîjîie, Ionelia Valentina Morcovescu (Saulea), Cătălin Chivu şi Ionel Claudiu Pasăre, scrie Adevarul

După cum relata Press One, la data susţinerii tezei, în 2013, Daniel Moldoveanu era consilier pe probleme de securitate al preşedintelui Traian Băsescu şi directorul Oficiului pentru Informaţii Integrate din cadrul Comunităţii Naţionale de Informaţii, coordonatorul tezei sale de doctorat fiind Gabriel Oprea. Potrivit aceleiaşi surse, Daniel Andrei Moldoveanu este unul dintre cei nouă doctori ai Academiei SRI care, în primăvara lui 2016, au făcut cerere de renunţare benevolă la acest titlu ştiinţific pentru a preveni un verdict instituţional de plagiat. Opt dintre aceştia l-au avut conducător de doctorat pe Gabriel Oprea.

 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close