Antena 3 CNN Actualitate Satu Mare. Medicii care au plimbat o bătrână între spitale până a murit au primit doar o sancţiune de 5% din salariu

Satu Mare. Medicii care au plimbat o bătrână între spitale până a murit au primit doar o sancţiune de 5% din salariu

Satu Mare. Medicii care au plimbat o bătrână între spitale până a murit au primit doar o sancţiune de 5% din salariu
Sursa foto: Satu Mare
05 Mar 2009   •   19:02

5% din salariu, timp de o lună. Aceasta este sancţiunea pe care au primit-o medicii din Satu Mare care nu au internat o bătrână de 71 de ani care a decedat la scurt timp după ce a fost purtată timp de două zile de la un spital la altul.

Comisia de disciplină a considerat că nu se impune desfacerea contactului de muncă a cardiologului Alina Mureşan, deşi aceasta a fost înaintată de subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

Cele şapte persoane care au avut avut contact direct cu femeia au primit sancţiuni uşoare. Cinci asistente din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe au primit doar avertisment scris.

În ceea ce-l priveşte pe medicul şef al UPU, Adriana Moldovan, comisia de disciplină a propus reducerea salariului de bază cu 5% timp de o lună. Conducerea a făcut de asemenea o sesizare la Colegiul Medicilor pentru a se analiza din punct de vedere etic - profesional dacă s-au respectat normele.

Aceeaşi sancţiune i-a fost acordată şi medicului internist cardiolog, Alina Mureşan, care a trimis-o pe femeie înapoi la urgenţe, pe motiv că nu există paturi libere. După o lună de audieri şi anchete, comisia de disciplină a hotărât să-i micşoreze salariul cu 5%, timp de o lună, deşi Ministerul Sănătăţii a propus desfacerea contractului de muncă.

Cele şapte persoane pot contesta decizia comisiei de disciplină în timp de 30 de zile de la data luării la cunoştiinţă.

În urmă cu o lună, o femeie de 71 de ani din Satu Mare a fost plimbată două zile între secţiile spitalului, fără ca personalul medical să decidă internarea acesteia. Femeia a fost văzută de medicii de la Urgenţă şi de cei de la cardiologie, însă în final a plecat acasă doar cu o reţetă. A două zi a murit.

Antena 3

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close