Antena 3 CNN Actualitate Satu Mare. Un bărbat operat la lumina lanternei mulţumeşte medicilor că a scăpat cu viaţă

Satu Mare. Un bărbat operat la lumina lanternei mulţumeşte medicilor că a scăpat cu viaţă

Satu Mare. Un bărbat operat la lumina lanternei mulţumeşte medicilor că a scăpat cu viaţă
Sursa foto: Foto: smilebangladesh.org
29 Ian 2011   •   17:14

Un bărbat din Negreşti Oaş, judeţul Satu Mare, care a fost operat, vineri, la rinichi, la lumina lanternei, din cauza întreruperii furnizării curentului electric, le mulţumeşte medicilor pentru reuşita operaţiei şi pentru că a scăpat cu viaţă, informează Mediafax.
   
Vasile Ciocan, în vârstă de 77 ani, a declarat, sâmbătă, că se programase la operaţie în urmă cu o săptămână şi că, de la bun început, avea încredere în medicul Omer Hadi.
   
"Am aflat aseară (vineri - n.r.) că m-au operat la lumina unei lanterne. Mă bucur că am scăpat cu viaţă şi le mulţumesc medicilor pentru ce au făcut", a spus acesta, de pe patul de spital de la Terapie Intensivă.
   
Bărbatul a fost operat, vineri, în Spitalul din Negreşti Oaş, judeţul Satu Mare, de medicul urolog Omer Hadi, în timpul operaţiei survenind o pană de curent.
   
"În timpul operaţiei, s-a întrerupt curentul. Electricianul a încercat să pornească generatorul de energie electrică, dar acesta nu funcţiona, bateria descărcându-se din cauza gerului. Electricianul a mers să caute o baterie potrivită la o maşină, însă până atunci pacientul trebuia operat. Au trecut vreo 45 de minute şi nu am avut ce să fac decât să chem o infirmieră să cumpere o lanternă ca să continuăm operaţia", a declarat medicul urolog Omer Hadi, precizând că medicul anestezist a pompat manual aer în plămânii bărbatului cu un balon de plastic.
   
Medicul urolog a spus că, în pofida incidentului, operaţia a fost reuşită.
   
"Am avut o operaţie clasică de litiază renală. Dată fiind vârsta pacientului, ne-am descurcat foarte greu, însă am reuşit să o ducem până la capăt. Noroc că nu a fost o operaţie de endoscopie doarece exista riscul să nu putem interveni", a spus medicul Omer Hadi.
   
Managerul Spitalului din Negreşti Oaş, Diana Mitruţ, care era plecat la o specializare la Braşov, a declarat că a cerut personalului administrativ notă explicativă pentru cele întâmplate.
   
Atât acesta, cât şi personalul administrativ al spitalului, afirmă că generatorul este vechi de 20 de ani şi că niciodată nu s-a întâmplat să nu pornească, deşi pene de curent au mai fost.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close