Antena 3 CNN Actualitate Satu Mare. Un preot şi-a cumpărat vile şi maşini de lux din banii enoriaşilor

Satu Mare. Un preot şi-a cumpărat vile şi maşini de lux din banii enoriaşilor

Satu Mare. Un preot şi-a cumpărat vile şi maşini de lux din banii enoriaşilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Feb 2011   •   22:55

I-au dat bani pentru că aveau încredere în el, doar era preotul satului. Astăzi umblă prin tribunale ca să-şi recupereze zecile de mii de euro date omului lui Dumnezeu. Este povestea mai multor enoriaşi din Satu Mare care îl acuză pe acesta ca a primit bani care nu i se cuveneau si ca au fost păcăliţi. Din banii lor preotul şi-a luat case, terenuri şi maşini.

Are 37 de ani şi slujeşte în biserica din Culciu Mare de 8 ani. Profitabili, dacă ar fi să ne gândim la ce a reuşit să strângă în această perioadă dintr-un salariu de 600 de lei. Terenuri fără număr, 2 apartamente şi trei case. Plus câteva maşini de lux. Din 2009, preotul a început însă să-şi înstrăineze din bunuri. Imediat după ce au apărut primele plângeri.  

Unii îi sunt rude. Pe alţii preotul a ştiut, mai întâi, să şi-i apropie. Şi toţi au crezut în el. Povestea s-a repetat. Aşa că acum încearcă prin justiţie. 

Numele preotului apare deja în două dosare civile.

"Este adevărat că preoţii au salariul mic dar asta nu justifică în  niciun mod, un astfel de gest. Consider că este o neatenţie, sper să o repare şi să termine totul cu bine" a declarat protopopul greco - catolic de Satu Mare, Dumitru Roman.

Parintele are acum sechestru pe mai multe bunuri. Nu a vrut să vorbească în faţa camerei dar a transmis că speră că justiţia să facă dreptate.

 

×
Subiecte în articol: preot Satu Mare inselaciune vile masini
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close