Antena 3 CNN Actualitate Satul natal al premierului Boc va avea canalizare şi apă curentă. Clientela PDL ar fi pus mâna pe contracte

Satul natal al premierului Boc va avea canalizare şi apă curentă. Clientela PDL ar fi pus mâna pe contracte

Satul natal al premierului Boc va avea canalizare şi apă curentă. Clientela PDL ar fi pus mâna pe contracte
Sursa foto: Foto: Videonews
21 Sep 2011   •   12:39

Locuitorii din Răchiţele, satul natal al premierului Emil Boc, au motive de bucurie. Vor avea canalizare şi apă curentă. Mai bucuroasă a fost, se pare, clientela PDL din zonă, care a pus mâna pe contracte, conform ziarului Ring. Printre patronii firmelor se află şi o fostă angajată a Ministerului Mediului, din perioada în care era condus de Sulfina Barbu.

Proiectul de modernizare al satului Răchiţele este coordonat de Agenţia de Dezvoltare Intercomunitară Măgura, societate înfiinţată de Consiliul Judeţean Cluj-Napoca, al cărui preşedinte este Alin Tişe, din PDL.

Una dintre firmele care a primit bani din bugetul alocat acestui proiect este Pro Xpert Consulting. Firma a câştigat contractul de consultanţă privind gestionarea lucărilor în valoare de 50.000 de euro.

Unul dintre cei doi acţionari ai acestei firme este Ioana Daniela Petric, fost consilier superior responsabil cu proiecte europene în cadrul Ministerului Mediului.

Un alt contract legat construirea reţelei de canalizare din Răchiţele, în valoare de 5 milioane de euro, a fost câştigat de firma Diferit SRL. Firma este cunoscută printre aşa-zişii "regi ai asfaltului" din zonă, mai ales că în perioada când a fost primar Emil Boc, a câştigat contracte de la primărie de aproximativ patru milioane de euro.

Potrivit unui raport al Autorităţii Naţionale "Apele Române", în 2010, doar 53% din localităţile din România cu peste 2.000 de locuitori beneficiau de apă curentă şi canalizare.

 





×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close