Antena 3 CNN Actualitate Satul din România care are şosele şi condiţii la nivel european: "Iată că se poate. Asta înseamnă performanță"

Satul din România care are şosele şi condiţii la nivel european: "Iată că se poate. Asta înseamnă performanță"

Un sat din România a atras şi folosit fonduri europene, iar astăzi se poate lăuda că are o infrastructură din toate punctele de vedere la nivel european.

Satul din România care are şosele şi condiţii la nivel european: "Iată că se poate. Asta înseamnă performanță"
Sursa foto: Facebook Consiliul Judetean Arges
de Claudia Popovici    |    18 Oct 2022   •   22:52

Satul Şuici din judeţul Argeş se poate număra printre locurile din România care au o infrastructură la nivel european.

Mai exact, prin fonduri europene alături de alte programe şi cofinanțări de la Consiliul Județean, satul Şuici are un sistem de apă şi canalizare performant, drumuri şi șosele asfaltate, dar şi fonduri pentru şcoli.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Potrivit autorităţilor, este vorba despre o investiție echivalentă cu bugetul comunei pe 10 ani, iar o parte din lucrări au fost inaugurate chiar azi. 

"Avem apă, canalizare și acum a venit și rândul asfaltării. Practic, acest colț de comună este, din toate punctele revedere, un sat european.

Știu că nu este ușor să lucrezi cu fonduri europene, dar iată că se poate, inclusiv într-o comună mai mică.

Infrastructura aduce cu sine și alte investiții, mai ales că aici va trece și autostrada Pitești- Sibiu, așadar Valea Topologului se va dezvolta foarte mult pe viitor.

Știu că sunt foarte multe proiecte - alimentarea cu apă la Valea Calului, canalizarea, drumurile- și vreau să vă spun că la prețurile de acum, cei 6,4 kilometri reprezintă o investiție chiar mare.(...)

Le transmit cetățenilor că nu ne oprim aici. Avem finanțări și pe „Anghel Saligny”, pentru modernizare de drumuri, mai avem și canalizarea pentru satele Ianculești, Paltenul și Păuleni. Sperăm să ne ținem de promisiuni și să nu îi dezamăgim pe oameni ", a spus primarul comunei Șuici, potrivit Consiliul Județean Argeș.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close