Antena 3 Actualitate Scade vârsta tinerilor cu COVID. Nelu Tătaru: Putem vedea decese la 30-35 de ani

Scade vârsta tinerilor cu COVID. Nelu Tătaru: Putem vedea decese la 30-35 de ani

de Denisa Nedelcu    |    12 Iul 2020   •   16:15
Scade vârsta tinerilor cu COVID. Nelu Tătaru: Putem vedea decese la 30-35 de ani
Sursa foto: Antena 3

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, îi avertizează pe tineri să nu ignore pericolul COVID-19, pentru că şi la noi în ţară a scăzut vârsta celor care se infectează, nu au nici alte boli asociate şi au fost decse la tineri de nici 35 de ani.

"Și la noi, a scăzut media de vârstă și avem și particularități fenotipice. Putem vedea decese la 30-35 de ani care nu aveau comorbidități și care fac reacție de inflamație cu deces. 

Într-adevăr, agresivitatea acestui virus este foarte mare, nu alege, iar în ultima perioadă s-a observat că tinerii pot face forme supraacute, mai ales în momentul inflamator, acea furtună de citochine care duce și la deces. Atunci avem și o scăderea mediei de vârstă. În general, noi suntem pe la 45-55 de ani, cam aici este media la noi", a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, potrivit digi 24.ro.

Tătaru: Agresivitatea acestui virus este foarte mare

De asemenea, managerul Institutului de Pneumologie Marius Nasta, Beatrice Mahler, spune că la spital ajung tot mai mulți tineri infectați cu coronavirus, iar cazurile grave sunt tot mai multe.

"Avem internări și externări într-un ritm extrem de mare. Numărul de pacienți care se prezintă la camera de gardă și care sunt și confirmați sunt în marea majoritate, în ultimele zile, pacienți tineri, cu forme moderate de boală, dar și pacienți cu afectare pulmonară cu forme severe", a spus Mahler.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close