Antena 3 CNN Actualitate Scafandrii scoşi din mare la Eforie Nord au murit

Scafandrii scoşi din mare la Eforie Nord au murit

Cei doi oameni scoşi, vineri, din mare la Eforie Nord de salvatorii ISU au fost declaraţi morţi, după ce asupra lor s-au efectuat, timp de zeci de minute, manevre de resuscitare.

Scafandrii scoşi din mare la Eforie Nord au murit
de Cătălina Buzoianu    |    09 Apr 2021   •   15:48

Şeful scafandrilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care i-au scos pe cei doi din apă, spune că victimele au fost găsite la 200 de metri de mal, la 4-5 metri adâncime.

Este vorba de un scafandru profesionist de 54 de ani, din Mangalia şi de un geolog de 32 de ani, din Iaşi, care au fost aduşi la mal inconştienţi, în cursul după-amiezii, şi asupra cărora s-au efectuat manevre de resuscitare timp de zeci de minute.

Cei doi sunt angajţi ai unei firme private şi interveneau în adâncuri. Conform unor informaţii neconfirmate oficial, firma la care lucrau cei doi se ocupa de monitorizarea biodiversității în cadrul proiectului de înnisipare din Eforie Nord.

Ei au fost reperați de elicopterul SMURD la câteva sute de metri în larg. O ambarcaţiune ISU a plecat în căutarea lor.

Salvatorii care au scos cele două victime din apă spun că scafandrul şi geologul erau echipaţi corespunzător şi aveau butelii de aer comprimat. 

Cine sunt cei care şi-au găsit sfârşitul în Marea Neagră

Emil Marin, de 54 de ani, deținea o firmă în Mangalia care câștigase contractul cu Apele Române pentru monitorizarea biodiversitătii din cadrul Proiectului de reducere a eroziunii costiere.

Este o fază premergătoare lucrărilor de lărgirea a plajelor care vor începe anul viitor și la Eforie.

Colegul său alături de care și-a gasit sfârșitul în adâncuri, Stefan Strungaru,de 32 de ani, era biolog marin si asistent de cercetare la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și avea brevet pentru scufundări.

Cei doi au ieșit pe mare cu o barcă, la Eforie Nord cu, alături de alte două persoane şi s-au scufundat la circa 200 de metri de mal, acolo unde apa nu este mai adâncă de 4-5 metri.

Colegii lor au dat alarma când au vazut ca aceștia nu mai ies la suprafată. 

Scafandrii ISU care i-au scos pe cei doi din apă spun că victimele aveau buteliile în spate, iar întreg echipamentul părea intact.

Acesta va fi expertizat de specialiști.

 

×
Subiecte în articol: scafandri Eforie Nord
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close