Antena 3 CNN Actualitate Scandal cu ameninţări la Ministerul Muncii. Cartel Alfa: "Suntem acuzaţi că avem idei preconcepute. Nu ni s-a dat cuvântul în şedinţă"

Scandal cu ameninţări la Ministerul Muncii. Cartel Alfa: "Suntem acuzaţi că avem idei preconcepute. Nu ni s-a dat cuvântul în şedinţă"

A fost scandal la ministerul Muncii acolo unde ministrul Raluca Turcan a avut o şedinţă cu sindicaliştii pe tema tăierilor. Sindicaliştii de la Cartel Alfa acuză ministrul că a avut o atitudine deplasată nelăsându-i să ia cuvântul. Liviu Apostoiu, vicepreşedintele Cartel Alfa a explicat în exclusivitate la Antena 3 ce s-a întâmplat în cadrul şedintei de la minister.

Scandal cu ameninţări la Ministerul Muncii. Cartel Alfa: "Suntem acuzaţi că avem idei preconcepute. Nu ni s-a dat cuvântul în şedinţă"
de Georgiana Adam    |    11 Feb 2021   •   19:06

Sindicaliştii de la Cartel Alfa acuză pe ministrul Muncii, Raluca Turcan, că ar fi avut o atitudine deplasată în cadrul sedinţei nelăsându-i să ia cuvântul. 

"De ieri pe astăzi, am avut o invitaţie de la ministrul Muncii de la doamna Turcan pentru a discuta pe doua subiecte mari, pe legea pensiilor şi pe legea salarizării cu sporuri.

Au fost prezenţi acolo reprezentanţi ai confedereaţiilor sindicale reprezentative, o parte dintre noi am fost online. Am fost prezenţi fizic cel puţin noi cei de la Cartel Alfa şi colegii din sectoarele importante din domeniul bugetar. 

În momentul în care a făcut turul de masă pentru a discuta fiecare, după ce o aşteptasem pe doamna ministrul o jumătate de oră, nu ar fi o problemă este o doamnă, e un ministru, în momentul în care a ajuns la mine şi trebuia să iau cuvântul doamna a spus că este foarte grăbită şi o să încheiem sedinţa pentru că nu poate să mai rămână.

Mai eram doi vorbitori. Am insitstat, a spus ok, dar culmea i-a dat cuvântul următorului, adică nu mie. Aceasta a fost a doua atitudine pe care a vut-o faţă de mine", a spus Liviu Apostoiu pentru Antena 3. 

Liviu Apostoiu: "Ne va da un proiect la pensii la care nu o să putem face observaţii pentru că se face în secret, nu discută cu noi"

"În final după ce i-am spus, foarte pe scurt, problemele pe care noi le avem şi în primul rând faptul că trebuie să discute şi cu sectorul privat nu doar cu sectorul bugetar, pentru că acolo sunt cei mai mulţi aflaţi în starea de sărăcie, şi referitor la pensii că ne va da un proiect la care nu putem să facem observaţii pentru că se face în secret şi nu discută cu noi, doamna brusc s-a aprins un pic, şi pe un top deplasat mi-a zis că nu o să-mi răspundă.

De fapt nu întrebasem nimic ci doar am făcut aceste comentarii, nu o să-mi răspundă şi în consecinţă încheiem şedinţa pentru că am idei preconcepute", a explicat Liviu Apostoiu.

Liviu Apostoiu: "Am spus adevăruri care deranjează"

"Este drept că noi dimineaţa am avut pichetare în faţa la ministerul  ministerului Muncii, este drept că eu am condus această pichetare şi că acolo s-au spus adevăruri. Ştiu că deranjează" a recunoscut Liviu Apostoiu

Liviu Apostoiu: "Dialogul social nu înseamnă ce face doamna ministru Raluca Turcan"

"Concluzia mea este ca doamna ministru trebuie să înţeleagă ce este un dialog şi că noi nu ne ducem acolo pentru a asculta numai ce ne spune domnia sa, şi pentru a fi de acord cu ce ne spune atâta vreme cât nu suntem de acord cu modul de guvernare care este astăzi. Dialogul social nu înseamnă ce face doamna ministru Raluca Turcan", a conchis Liviu Apostoiu vicepreşedinte Cartel Alfa.

×

ȘTIRI

Cât vom plăti la electricitate după eliminarea subvenţiilor

Parteneri
Este oficial! Salariile care cresc de la 1 iunie 2023
x close