Antena 3 CNN Actualitate Scandal bisericesc: Preoţii români susţin că aveau dreptul să construiască o biserică la Ierihon

Scandal bisericesc: Preoţii români susţin că aveau dreptul să construiască o biserică la Ierihon

Scandal bisericesc: Preoţii români susţin că aveau dreptul să construiască o biserică la Ierihon
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Mai 2011   •   15:16

Scandal între Biserica Ortodoxă Română şi Patriarhia Ierusalimului. Conflictul a pornit de la Biserica construită la aşezământul românesc din Ierihon, despre care oficialii din Ţara Sfântă spun că a fost ridicată fără aprobarea Patriarhiei Ierusalimului. Preoţii români susţin însă că aveau aprobarea verbală a fostului Patriarh, Preafericitul Diodor.

Lăcaşul de cult construit de Biserica Ortodoxă Română la Ierihon a tensionat relaţiile cu Patriarhia Ierusalimului. Aceasta a întrerupt comuniunea cu şefii Bisericii de la Bucureşti. 

Decizia Patriarhiei Ierusalimului a luat prin surprindere feţele bisericeşti de la Bucureşti. "Ne-a ingrijorat, ne-a durut faptul ca s-au grabit sa ia o asemenea masura unilaterala, atata vreme cat conveniseram sa initiem un dialog oficial intre doua delegatii de ierarhi", a declarat Ciprian Câmpineanu, episcop vicar patriarhal.

Lucrările la Biserica ridicată pentru pelerinii români la Ierusalim au început în 1998.

Pentru a rezolva acest conflict, preoţii români urmează sa se intalnească cu o delegaţie a preoţilor din Ierusalim.

Peste 3.000 de pelerini au vizitat anul trecut aşezâmântul românesc din Ierusalim. Reprezentanţii Bisericii Române spun că pelerinii nu vor fi afectaţi de conflictul dintre cele Patriarhii. 


×
Subiecte în articol: biserica BOR
Parteneri
El este următorul sfânt al României, propus pentru canonizare în 2025
x close