Antena 3 CNN Actualitate Scandal cu focuri de armă, în Dolj: Miza - un teren din localitatea Moţăţei (VIDEO)

Scandal cu focuri de armă, în Dolj: Miza - un teren din localitatea Moţăţei (VIDEO)

Scandal cu focuri de armă, în Dolj: Miza - un teren din localitatea Moţăţei (VIDEO)
04 Sep 2009   •   08:30

România - vest sălbatic. Focuri de armă s-au auzit din nou joi seară în Dolj. A fost un scandal izbucnit între proprietarii şi arendaşii unui teren din localitatea Moţăţei. Oamenii care cultivau pământul spun că au fost atacaţi de un grup de bărbaţi cu bâte, săbii, topoare şi furci. Speriaţi, s-au refugiat în fermă. Atacatorii i-au urmat, iar atunci paznicul fermei a scos un pistol cu gaze şi a tras. Nimeni nu a fost rănit.

Pe o parcelă de pământ a început scandalul. Mai întâi cu câteva cuvinte dure aruncate între angajaţii proprietarilor şi cei ai omului care are pământul în arendă. Fiecare tabără are varianta sa.

Muncitorii care cultivă pământul susţin că s-au speriat când au văzut grupul venind cu bâte şi topoare spre ei. Au apucat să sune paznicul de la fermă şi-au fugit cu maşina. În spatele lor, alte maşini au continuat urmărirea. S-au oprit în faţa fermei cetăţeanului francez care are pământul în arendă, când paznicul a început să tragă pentru a linişti spiritele, susţine el.

Oamenii legii cunosc conflictul dintre cele două tabere. În urmă cu cinci ani, un cetăţean francez a făcut un contract pentru a lua în arendă 40 de hectare de teren pentru a cultiva el pământul. Numai că în 2006, noul proprietar le-a cerut arendaşilor să rezilieze contractul, iar oamenii n-au acceptat. Miza ar fi însă alta. Banii europeni pentru agricultură.

Arendaşii, susţine proprietara pământului, ar fi luat în jur de şase milioane de euro. Poliţiştii încearcă să-i identifice pe toţi cei care au participat la conflict şi cercetează circumstanţele în care s-au stras focurile de armă.



Antena 3


×
Subiecte în articol: focuri arma Dolj
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close