Antena 3 CNN Actualitate George Simion şi Virgil Popescu, o nouă "rundă" la Parlament: "Ia uite-l pe hoţul Virgil!" | "Paşol na turbinca, Iuri!"

George Simion şi Virgil Popescu, o nouă "rundă" la Parlament: "Ia uite-l pe hoţul Virgil!" | "Paşol na turbinca, Iuri!"

O nouă zi de dezbateri ale legii offshore la Parlament, un nou schimb de replici acide între liderul AUR George Simion şi ministrul Energiei Virgil Popescu.

George Simion şi Virgil Popescu, o nouă "rundă" la Parlament: "Ia uite-l pe hoţul Virgil!" | "Paşol na turbinca, Iuri!"
de Dana Musceleanu    |    18 Mai 2022   •   12:06

Ziua şi scandalul în Parlamentul României. George Simion, şi-a început discursul legat de legea offshore jignindu-l pe ministrul Energie, Virgil Popescu, pe care l-a catalogat în câteva rânduri drept hoţ şi chiar eroare a naturii.

"Ia uite-l pe hoţul Virgil ce stă aici în prima bancă... Hoţul Virgil, această eroare a naturii care vinde pe gratis...", a clamat liderul AUR, în timp ce de la prezidiu a fost atenţionat că i se va opri microfonul.

Replica ministrului Energiei a venit după câteva minute:

Îi voi spune doar atat: Paşol na turbinca, Iuri!

Virgil Popescu a folosit parafrazarea unei expresii celebre din povestea lui Ion Creangă "Ivan Turbincă", făcând aluzie la spiritul pro-rus pe care l-ar avea Geroge Simion. 

 Legea offshore a fost aprobată miercuri de Camera Deputaților cu 248 voturi „pentru” și 34 „împotrivă”.

După ce ședința s-a încheiat, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ar fi trebuit să susțină o declarațuie de presă, însă aceasta a fost anulată pentru că era urmărit de liderul AUR, deputatul George Simion.

„Îl escortez afară. E un hoț. Hoțul, ministrul Energiei”, a spus George Simion.

Ministrul Energiei a încercat să plece cu liftul, dar George Simion l-a însoțit, continuând să-i adrese cuvinte jignitoare. Ulterior, Popescu a plecat prin altă parte, urmărit de Simion.

 

 

×
Subiecte în articol: parlament George Simion Virgil Popescu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close