Antena 3 CNN Actualitate Scandalul gunoaielor se mută în Sectorul 2

Scandalul gunoaielor se mută în Sectorul 2

Au mai rămas două luni până când ar trebui să se tranşeze problema gunoaielor din Sectorul 2 al Capitalei. Licitaţia pentru serviciul de salubritate publică era programată să se încheie la 1 martie, dar termenul a fost prelungit. Încă nu se ştie care va fi deznodământul şi asta pentru că nici compania de acum, nici primăria nu ajung la un numitor comun în privinţa preţurilor.

Scandalul gunoaielor se mută în Sectorul 2
de Radu Tiliță    |    31 Mar 2021   •   10:16

Deşi în Sectorul 2 există cele mai mari taxe pe salubritate, municipalitatea şi compania nu reuşesc încă să ajungă la un numitor comun pe preţul de ridicare.

''Sunt o grămadă de hotărâri care nu ne convin. Nici asta nu ne convine, dar nu avem ce face'', spune un bucureştean din Sectorul 2.

În primul rând, ar trebui să ni se pună la dispoziţie, separat cartoane, separat sticlă pentru a putea să reciclăm'', spune nemulţumită o femeie.

La începutul lunii martie ar fi trebuit încheiată licitaţia pentru atribuirea acestui serviciu, dar termenul a fost prelungit până la 1 iunie.

''Preţul optim ar trebui să fie stabilit prin licitaţie, dar până la licitaţie, sperăm să ajungem să fim la nivelul celorlalte sectoare. Faptul că avem o singură groapă de gunoi, duce automat ţinând cot de acest principiu că poluatorul plăteşte înseamnă că şi cetăţenii, din păcate, vor plăti mai mult'', spune Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2. 

Cei mai afectaţi de aceste neînţelegeri ar putea fi cei care locuiesc la casă.

Până la 1 iunie, Municipalitatea îşi doreşte să rezolve problema, însă dacă nu se va întâmpla acest lucru i se va aplica metoda de calcul din acest moment, pentru un tomberon de 240 litri o persoană ar trebui să plătească 60 de lei pe lună, iar pentru o familie de patru persoane, costul ar ajunge la 240 de lei.

Primăria susţine că a comandat un studiu pentru a calcula densitatea gunoiului dintr-un tomberon, care ar fi diferită la casă și la bloc, iar în baza formulei rezultate se va calcula un preț corect, mult mai mic decât preţul de acum.
 


 

×
Subiecte în articol: scandal gunoaie sectorul 2
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close