Antena 3 CNN Actualitate Scandal în coaliție. PSD vrea impozit progresiv, PNL nici nu vrea să audă

Scandal în coaliție. PSD vrea impozit progresiv, PNL nici nu vrea să audă

Impozitul progresiv reprezintă în continuare motiv de scandal în coaliţia de guvernare. Cu toate că liberalii nu vor să renunţe la cota unică, la nivelul coaliţiei s-a format un grup de lucru din specialişti în finanţe din cele 3 partide aflate la guvernare.

Scandal în coaliție. PSD vrea impozit progresiv, PNL nici nu vrea să audă
de Gabriel Dano    |    25 Mai 2022   •   17:07

"Acest grup de lucru de finanțiști din cele trei partide din coaliția de guvernare, au ca sarcină să găsească și acea optimizare fiscală despre care tot vorbesc în ultima perioadă atât Marcel Ciolacu, președintele PSD, cât și premierul Nicolae Ciucă. O optimizare fiscală care ar însemna o reașezare a impozitelor și taxelor atât la nivel local cât și pe diverse tipuri de profit care există acum, fie că vorbim de profit obținut din dividende, din dobânzi bancare sau alte tipuri de profit.

Asta ar fi sarcina principală a acestui grup de lucru, care lucrează chiar din interiorul Ministerului de Finanțe. Ieri a avut prima ședință, una exploratorie, să spunem așa, urmând să se mai întrunească și în cursul zilelor următoare, asta în condițiile în care până la sfârșitul săptămânii viitoare trebuie să prezinte deja soluții concrete pe masa coaliției de guvenare care la rândul ei să le prezinte în Guvern și populației", a spus reporterul Vasile Marcu.

A doua sarcină pe care o are acest grup de lucru este aceea de a lucra pe diverse tipuri de impozit progresiv, un impozit progresiv la care social-democrații nu renunță.

Marcel Ciolacu, noi precizări despre impozitul progresiv. Când ar trebui implementată măsura

Marcel Ciolacu a declarat azi că își menţine părerea în privinţa introducerii impozitului progresiv. Liderul PSD precizează că măsura nu ar trebui implementată în acest an, dar că ar trebui gândiți niște pași în acest sens.

Marcel Ciolacu spune că astăzi reprezentanți ai PSD, PNL și UDMR s-au întâlnit la Ministerul Finanțelor pentru discuții despre impozitul progresiv.

„Eu îmi menţin părerea că trebuie introdus un impozit progresiv, nu anul acesta, dar stabilit care sunt paşii de făcut. O să vă dau câte argumente doriţi. Ne uitam, cred că aseară, pe o hartă… Deci au mai rămas Rusia, Estonia, Groenlanda, Mongolia, deci numai state foarte mari şi foarte dezvoltate au rămas cu cota unică…

Haideţi să vedem ce iese de la grupul de lucru. Asta înseamnă să lucrezi într-o coaliţie şi să ai eficienţă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a subliniat că măsurile luate de coaliția de guvernare au fost eficiente.

„E un lanț de măsuri. În șase luni vedem un guvern și o coaliție care au luat măsuri. Sigur că lucrurile sunt într-o dinamică, dar dacă vă uitați la cea mai mare creștere economică din Europa, vom observa că măsurile au avut o eficiență”, a declarat Ciolacu.

Acesta a ținut să precizeze că „e prima dată când statul strânge cureaua și nu românii”.

 

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close