Antena 3 CNN Actualitate Scandal în coaliție: PNL pierde Avocatul Poporului!

Scandal în coaliție: PNL pierde Avocatul Poporului!

Membrii coaliției de guvernare au stabilit cum se împart instituțiile publice. Avocatul Poporului va merge la cei din UDMR, decizie care i-a nemulțumit profund pe liberal. În schimb, PNL a reușit să obțină Televiziunea Română, iar asta i-a deranjat pe cei din USR care au obținut doar Societatea de Radio.

Scandal în coaliție: PNL pierde Avocatul Poporului!
Sursa foto: Hepta
de Vasile Marcu    |    03 Mar 2021   •   10:55

Surse din coaliție spun că aceasta este împărțirea finală, însă ultima discuție va avea loc luni, când are loc ședința coaliției de guvernare. Potrivit surselor, tot atunci va fi făcut și anunțul ofiial cu privirea la noile persoane care vor conduce instituțiile cheie negociate.

Până atunci nu este exclus să mai apară schimbări, deși negocierile pe această temă au loc de o lună. Nu mai puțin de patru ședințe de coaliție au avut loc până acum, pentru împărțirea celor trei instituții publice - Avocatul Poporului, Societatea Națională de Radio și Televiziunea Română. 

Au fost diverse împărțiri. TVR a trecut ba la USR, ba a UDMR, dar formula finală aceasta este - Avocatul Poporului intră sub umbrela UDMR, TVR la PNL, iar Societatea de Radio la USR.  

×
Subiecte în articol: avocatul poporului TVR
Parteneri
Mioara Roman a murit, la vârsta de 83 de ani!
x close