Antena 3 CNN Actualitate Scandal în stradă pentru redefinirea familiei în Constituție

Scandal în stradă pentru redefinirea familiei în Constituție

Scandal în stradă pentru redefinirea familiei în Constituție
Sursa foto: foto: Antena 3
20 Mai 2017   •   20:10

Update 19.00

Marşul Diversităţii s-a încheiat sâmbătă, în jurul orei 19,00, după aproximativ două ore, în Parcul Kiseleff, transmite Agerpres.

Mai multe sute de persoane au mărşăluit prin ploaie de la Arcul de Triumf pe Şoseaua Kiseleff, manifestând pentru drepturile comunităţii LGBT.

Participanţii au fluturat steaguri de culorile curcubeului şi au dansat, muzica fiind asigurată de un DJ dintr-un camion special amenajat în acest sens.

În Piaţa Kiseleff participanţii au strigat: "Uniţi, salvăm, drepturi apărăm", "Ţinem separat biserica de stat", "Homofobii, jos cu ei" şi "Drepturi egale".

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia ACCEPT

Update 18.00

Câteva sute de persoane participă sâmbătă la Marşul Diversităţii, manifestând împotriva oricărei discriminări şi pentru drepturile comunităţii LGBT, transmite Agerpres.

Startul marşului a fost întârziat din cauza unei ploi torenţiale.

GALERIE FOTO, AICI.

Manifestaţia se desfăşoară sub supravegherea jandarmilor, fiind prezenţi şi poliţişti călare.

Participanţii, îmbrăcaţi excentric, dansează şi poartă baloane, pălării, umbrele şi steguleţe multicolore.

Ei s-au adunat la Arcul de Triumf şi mărşăluiesc pe Şoseaua Kiseleff spre Piaţa Victoriei.

Pe pancarte sunt scrise mesaje în favoarea diversităţii şi împotriva discriminărilor.

"Diferiţi dar egali", "Dreptate pentru victimele articolului 200", "Drepturile nu se votează", "Dragă Coaliţie, nu ne lăsăm. Luptăm, rezistăm, iubim!" - sunt doar câteva dintre mesajele afişate.

În faţa Ambasadei Federaţiei Ruse, participanţii au păstrat un minut de reculegere pentru "victimele din Cecenia".

Preşedintele ACCEPT, Florin Buhuceanu, a declarat că Marşul Diversităţii se află la a XIII-a ediţie, devenind o tradiţie.

"Ieşim în stradă pentru că această societate trebuie să ştie că existăm, că ne cerem drepturile ca orice cetăţean al României. Trăgând linie am reuşit să organizăm cel mai important marş pentru drepturile omului. În acest an, tema principală va fi dreptul la o viaţă privată şi la familie, având în vedere încercările de restricţionare a acestor drepturi în textul constituţional", a spus Buhuceanu.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a fost prezent pentru scurt timp la Arcul de Triumf printre participanţi

Reporterul Antena 3 Vasile Marcu, despre cum se desfășoară marșul:

Marșul diverstității a fost precedat de o altă manifestare. La Marșul Normalității protestatarii au desfășurat un drapel tricolor dar și un banner cu un mesaj în favoarea familiei tradiționale.

Update: „Marşul Normalităţii”, la care au participat aproximativ 100 de persoane, s-a încheiat după aproape trei ore, timp în care manifestanţii au scandat "Vrem o ţară, nu o colonie", "Noi suntem români, aici pe veci stăpâni" şi "Salvaţi familia tradiţională" şi au fluturat steagurile Partidului Noua Dreaptă.

În faţa Patriarhiei, cei trei preşedinţi ale partidelor membre alianţei BINE, organizatoarea manifestaţiei, au ţinut discursuri prin care şi-au exprimat nemulţumirea faţă de Curtea Constituţională şi faţă de Parlament, instituţii pe care le acuză pentru tergiversarea unei decizii privind căsătoriile homosexuale.

Tudor Ionescu, preşedintele Partidului Noua Dreaptă, a dat exemplul Sloveniei, unde deşi politicienii au fost în favoarea căsătoriilor homosexuale, acestea au fost respinse prin referendum.

Update:  Aproximativ 100 de persoane au plecat, sâmbătă, din Piaţa Victoriei, în "Marşul Normalităţii", urmând să ajungă la Patriarhie. Participanţii la marş scandează "România nu-i Sodoma" şi "Salvăm, salvăm familia normală".

Alte scandări sunt "Legea divină, familia creştină", "România, ţară ortodoxă", "Bucureştiul nu-i Sodoma".

Participanţii la manifestaţie au pancarte care avertizează că familia tradiţională e în pericol şi acuză Curtea Constituţională pentru tergiversarea deciziei privind căsătoriile homosexuale. Unii au fotografii ale preşedintelui SUA Donald Trump, însoţite de mesaje de susţinere pentru căsătoria dintre un bărbat şi o femeie.

Oamenii au şi steaguri ale Partidului Noua Dreaptă, dar şi drapele şi pancarte cu "Familia tradiţională e în pericol, veniţi să o apărăm", "Ruşine Curtea Constituţională a României" şi cu fotografia preşedintelui SUA, Donald Trump, pe care scrie "Susţin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie".

Update: Judecătorii CCR sunt ținta Marşului Normalității.

"Vom protesta pe 20 mai și fațăde poziția ezitantă a Curtii Constituționale a României în cazul homosexualului Adrian Coman, care a cerut recunoașterea pe teritoriul României a căsătoriei sale oficiată în Belgia cu o persoană de același sex.

Curtea Constituțională a amânat în mod inexplicabil în repetate rânduri să ia o decizie în acest caz, judecătorii români apelând, pentru 'indicații', la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Or, implicarea Curții de Justiție a Uniunii Europene nu este altceva decât o încercare de legalizare a căsătoriei între persoane de același sex pe ușa din dos și în disprețul celor trei milioane de români care au semnat pentru inițiativa legislativă de modificare a Constituției și definirea familiei ca fiind întemeiata pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie!", anunță organizatorii.

Știre inițială: „Marşul diversităţii”, organizat de Asociaţia Accept, care sprijină drepturile persoanelor LGBT, şi "Marşul Normalităţii”, organizat de alianţa politică BINE (Blocul Identităţii Naţionale în Europa) din care face parte şi Partidul Noua Dreaptă, ce susţine familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, vor avea loc sâmbătă, în intervale orare diferite, în centrul Capitalei.

"Marşul Diversităţii”, aflat la a 13-a ediţie, va avea loc între orele 17.00 şi 19.30, pe Şoseaua Kiseleff, de la Piaţa Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, scrie News.ro.

"Alătură-te miilor de oameni care ies an de an în stradă să ceară drepturi egale şi vizibilitate pentru comunitatea LGBT!”, scriu organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului. Marşul este organizat de Asociaţia Accept, care apară şi promovează drepturile LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender) la nivel naţional.

Tot sâmbătă, între orele 12.00 şi 14.30 se va desfăşura "Marşul Normalităţii”, aflat şi el la a 13-a ediţie, pe traseul Piaţa Victoriei - Bulevardul Lascăr Catargiu - Piaţa Romană - Bulevardul Magheru - Bulevardul Nicolae Bălcescu - Piaţa Universităţii - Bulevardul I.C. Brătianu - Strada Halelor - Splaiul Independenţei - Aleea Dealul Mitropoliei.

Marşul este organizat de partidele Noua Dreaptă, România Mare şi România Unită, care formează împreună Blocul Identităţii Naţionale în Europa (BINE).

"Manifestarea va exprima protestul românilor care susţin valorile familiei tradiţionale faţă de parada homosexualilor, o manifestare cu caracter obscen şi provocator care promovează în fiecare an ideea legalizării căsătoriilor homosexuale şi adopţiilor de copii de către "cuplurile" de homosexuali”, spun reprezentanţii Partidului Noua Dreaptă.

Traficul va fi restricţionat pe traseele marşurilor pe durata desfăşurării acestora.

×
Subiecte în articol: mars Capitală
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close