Antena 3 Actualitate Scandal înainte ceremoniei de reînhumăre a regelui Carol al II-lea

Scandal înainte ceremoniei de reînhumăre a regelui Carol al II-lea

07 Mar 2019   •   16:10
 Scandal înainte ceremoniei de reînhumăre a regelui Carol al II-lea

Rămăşiţele pământeşti ale regelui Carol al II-lea şi ale reginei mamă Elena vor fi mutate sâmbătă, 9 martie, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, alături de mormintele regelui Mihai şi ale reginei Ana. Slujba religioasă va începe la ora 12.00, iar la eveniment vor fi prezenţi, printre alţii, principele Radu, principesa Sofia şi principesa Maria, scrie Adevărul.

În urmă cu o săptămână, Paul Lambrino, nepotul regelui Carol al II-lea, s-a opus reînhumării bunicului său în Necropola Regală, motivând că nu a fost consultat în acest sens. Mai mult, Paul Lambrino a făcut şi o cerere ca Patriarhia Română pentru anularea avizului de reînhumare a regelui Carol al II-lea. În cele din urmă, lucrurile s-au detensionat. "Am avut un dialog cu Prinţul Paul în legătură cu reînhumarea bunicului său Carol al II-lea. A fost invitat oficial pe 9 martie la reînhumare. A fost de acord cu participarea la funeralii. Sperăm să nu se mai ivească supărări!", a declarat ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.

Antena3.ro va transmite în direct sâmbătă ceremonia religioasă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close