Antena 3 CNN Actualitate Un jandarm a fost lăsat inconştient, în încercarea de a imobiliza un bărbat care consuma alcool pe stradă

Un jandarm a fost lăsat inconştient, în încercarea de a imobiliza un bărbat care consuma alcool pe stradă

Scene incredibile au fost surprinse de camerele de luat vederi în Bucureşti. Imaginile au intrat în posesia reporterilor Antena 3 şi prezintă o altercaţie între un cetăţean şi doi jandarmi, sfârşită prost pentru unul din jandarmi.

Un jandarm a fost lăsat inconştient, în încercarea de a imobiliza un bărbat care consuma alcool pe stradă
de Cristi Popovici    |    10 Dec 2020   •   23:05

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se observă doar finalul scandalului.

Un jandarm iese din maşină şi sare la gâtul unui cetăţean, care pare să-i spună ceva pe sub masca de protecţie.

Bărbatul se apără de atacul jandarmului şi, printr-un procedeu din judo, îl răsuceşte pe jandarm şi îl pune la pământ, lăsându-l inconştient.

Un coleg al jandarmului intervine imediat şi reuşeşte să-l imobilizeze pe cetăţean.

Se pare că totul a plecat de la faptul că cetăţeanul în albastru consuma băuturi alcoolice pe stradă şi ar fi intrat într-un conflict verbal cu jandarmii aflaţi în patrulare.

Incidentul a avut loc în data de 5 decembrie, în Sectorul 3, dar nu a fost făcut public de reprezentanţii Jandarmeriei.

Imaginile au ajuns însă în posesia reporterilor Antena 3.

În acest caz, oficial, a fost deschis un dosar penal pentru ultraj, pe numele bărbatului care l-a pus la pământ pe primul jandarm.

În urma căzăturii, jandarmul a suferit câteva traumatisme minore, a fost transportat la spital şi este în afara oricărui pericol. 

Bărbatul care l-a pus la pământ pe jandarm a ajuns, în cele din urmă, la spitalul de Psihiatrie Obregia, din cauza comportamentului agresiv pe care l-a manifestat, la audieri.

După ce imaginile au fost făcute publice de Antena3.ro, Jandarmeria a venit cu precizări

"Evenimentul a avut loc sâmbătă, 05 decembrie a.c., în jurul orelor 18.00, când o patrulă de jandarmerie a observat un bărbat care consuma băuturi alcoolice în spațiul public și nu purta masca de protecție în mod corespunzător.

În momentul în care acestuia i-a fost adus la cunoștință faptul că va fi sancționat contravențional persoana a devenit recalcitrantă și a adresat injurii echipajului de ordine publică. 

Din acest motiv, jandarmii au încercat imobilizarea persoanei, care a opus rezistență, provocând rănirea unuia dintre ei.

Jandarmul a suferit un traumatism cranio -cerebral minor și a fost transportat la spital pentru investigații suplimentare, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, a fost condus la secția de poliție unde i s-au întocmit acte de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, fiind totodată sancționat contravențional cu amendă în valoare de 900 de lei", se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale de Jandarmi Bucureşti.

 

 

 

×
Subiecte în articol: București jandarmi
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close