Antena 3 CNN Actualitate Scandal la alegerea viitorului director al TVR. Opoziţia susţine că a fost tăiat sunetul pentru a nu-şi putea exprima părerea

Scandal la alegerea viitorului director al TVR. Opoziţia susţine că a fost tăiat sunetul pentru a nu-şi putea exprima părerea

Aleșii țării au fost chemați din vacanță pentru a prelungi interimatele la TVR și radioul public. Şi deja a ieşit cu scandal.

Scandal la alegerea viitorului director al TVR. Opoziţia susţine că a fost tăiat sunetul pentru a nu-şi putea exprima părerea
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Aug 2021   •   12:34

Opoziţia susţine că a fost tăiat sunetul pentru a nu-şi putea exprima părerea, în timp ce parlamentarii de la Putere spun că a fost vorba doar de probleme tehnice.

Sesiunea extraordinară are loc după ce Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență, pentru a amâna numirea unor director plini la aceste instituții, până la Congresul din PNL.

Conducerea Camerei Deputaților se reunește în sesiune extraordinară. Motivul este legat de prelungirea interimatelor la TVR și radioul public, care ar fi rămas fără conducere, dacă Guvernul nu adopta o OUG în acest sens.

Pentru că cei doi directori să fie în legalitate este nevoie să între în dezbaterea parlamentară. Prinși cu competiția internă din PNL și USR, liderii celor două partide au decis să amâne o discuție și o decizie cu privire la numirea unor directori plini în fruntea TVR și SRR, după Congresele celor două partide.

De aceea, au decis în coaliție să rămână actualii. Pentru că legea nu permitea prelungirea interimatelor, au modificat-o. Nu prin Parlament, pentru că era în vacanță, ci a dat Guvernul ordonanță de urgență.

Criticată inclusiv de Consiliul Legislativ care a atras atenția că nu se justitica urgența. Cîțu a fost de acord să rămână Ramona Săseanu, omul lui Ludovic Orban la TVR, și a fost de acord cu pug-ul, urmând să o schimbe după Congres, când spera să fie viitorul președinte PNL. Ordonanța a fost criticată în spațiul public, fiinnd considerată neconstituțională.

Ea poate fi atacată la CCR doar de avocatul Poporului. Rămâne de văzut dacă va sesiza Weber CCR.

Hotărârea prin care Parlamentul îi numise pe Săseanu și Liviu Popescu a fost atacată la CCR și declarată neconstituțională. I-au numit tot pe ei, ulterior, printr-un artificiu parlamentar. Au ieșit din sală să nu fie cvorum în plen și i-au numit în Birourile permanente reunite.

×
Subiecte în articol: TVR radioul public director
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close