Antena 3 CNN Actualitate Scandal la Curtea Constituţională. Zegrean era la CCR când s-a trimis erata

Scandal la Curtea Constituţională. Zegrean era la CCR când s-a trimis erata

Scandal la Curtea Constituţională. Zegrean era la CCR când s-a trimis erata
Sursa foto: Foto: Antena3
13 Aug 2012   •   17:28

Un nou scandal la Curtea Constituţională. Site-ul luju.ro publică două documente care dovedesc că Augustin Zegrean era la CCR când s-a semnat celebra erată despre care USL susţine că ar fi un fals. Documentele au aceeaşi dată, dar unul dintre ele este semnat de Zegrean, iar celălalt de un alt judecător. Erata va fi discutată mâine în plenul Curţii, de la ora 10.

Mihai Gâdea a comentat de asemenea în ediţia de luni seara a emisiunii Sinteza Zilei problema documentelor controversate emise de Curtea Constituţionale.


”Falsul-erata” din 6 august 2012, publicat in Monitorul Oficial dupa un imens scandal, a fost, dupa cum stiti, semnat de un magistrat de serviciu, cel mai probabil Stefan Minea (coleg de facultate cu Emil Boc) judecator numit la propunerea PDL dupa un conflict major in Parlament, cand PDL si Opozitia aproape ca s-au batut ca sa se reia numaratoarea dupa ce iesise la vot Valer Dorneanu. In toata aceasta perioada, s-a spus ca judecatorul de serviciu Stefan Minea ar fi avut mandat de la presedintele Curtii Constitutionale sa semneze acte oficiale ale Curtii, pentru ca Augustin Zegrean isi luase deja concediu. Totusi, o adresa emisade Curtea Constitutionala in aceeasi zi de 6 august 2012, catre Guvernului Romaniei, poarta semnatura presedintelui Augustin Zegrean. Ca atare, intrebarea logica care se pune e simpla: daca Zegrean se afla la Curtea Constitutionala in data de 6 august 2012, ce anume l-a determinat pe presedintele Zegrean sa puna un alt coleg al sau sa semneze in locul lui asa-zisa ”erata” care schimba cu 180 de grade decizia decizia CCR din 2 august 2012 si adauga voturile romanilor din strainatate la calculul cvorumului referendumului? De ce nu a semnat Zegrean „erata”, stia ca e un fals grosolan? Poate va raspunde Augustin Zegrean  colegilor sai atunci cand se va intruni plenul marti, 14 august 2012, si la aceasta intrebare.

Citeşte articolul integral pe luju.ro.




×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close