Antena 3 CNN Actualitate Scandal la Finanțe, din cauza casei lui Iohannis. Ce spune șeful ANAF

Scandal la Finanțe, din cauza casei lui Iohannis. Ce spune șeful ANAF

Scandal la Finanțe, din cauza casei lui Iohannis. Ce spune șeful ANAF
19 Iul 2018   •   14:04

Ionuț Mișa, șeful ANAF, a explicat la Antena 3 de ce nu au fost recuperați banii pe care Klaus Iohannis i-ar fi datorat ANAF, în cazul casei care s-a întors în patrimoniul statului român.

„Vreau să vă spun că ANAF este organ de executare silită. Pentru a se recupera o creanță trebuie să aibă un titlu și până în momentul de față ANAF nu a primit de la Ministerul de Finanțe un titlu pe care ulterior să-l execute. Un titlu care să ateste că statul român este proprietarul acestui imobil” a spus Mișa.

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, a dat de înțeles de mai multe ori că se așteaptă ca ANAF să facă toți pașii legali pentru a recupera ceea ce este datorat statului.

„I-am cerut ANAF-ului să-mi dovedească sau daca s-a cerut în mod clar către Cartea Funciară includerea acelui imobil sau nu. Mi s-a transmis un document. Am văzut că mi-au trimis un document prin care face o solicitare de radiere a familiei Iohannis din Cartea Funciară. Vor trebui să facă acum o solicitare oficială către Cartea Funciară prin care să ceară ca acel imobil să fie al statului. Dacă vor răspunde că nu, măcar știm că această cale nu poate fi urmată. Dacă răspund că da, în ziua doi notificarea sumei de plată și dobânzi și ce mai este acolo.”, a spus Teodorovici.

Întrebat dacă îi va cere demisia, Teodorovici a răspuns: „Nu vreau să-i stric concendiul”.

”Nu sunt în concediu” a replicat Ionuț Mișa”.


×
Subiecte în articol: casa Eugen Teodorovici Klaus Iohannis
Parteneri
Schimbări pentru românii care cotizează la Pilonul II de pensii!
x close