Antena 3 CNN Actualitate Scandal la nivel mondial! Numele unui diplomat român, implicat în traficul cu solzi de pangolin

Scandal la nivel mondial! Numele unui diplomat român, implicat în traficul cu solzi de pangolin

Scandal la nivel mondial! Numele unui diplomat român, implicat în traficul cu solzi de pangolin
Sursa foto: Foto: youtube.com
18 Noi 2019   •   20:18

Autoritățile române anchetează posibila implicare a unui diplomat român, dintr-o țară africană, într-un caz de trafic cu solzi de pangolin. Pangolinul, un animal acoperit de o platoșă cu solzi, a devenit în ultimii ani cel mai braconat mamifer din lume, pentru solzii folosiți în medicină asiatică și considerați vindecători pentru multe afecțiuni.

Transportul ilegal, în valoare de 1,5 milioane de euro, a fost interceptat pe aeroportul din Istanbul, iar traficanții ar fi prezentat documente care arătau că au un transport de mobilă, cu destinația România. Documentele, ar fi fost semnat de un diplomat de la Ambasada României din Angola.

Încărcătura plecase din Congo de pe aeroportul din Kinshasa şi urma să ajungă în România. Pe aeroportul din Istanbul a fost găsită camuflată într-un transport trecut în acte drept mobilă. Conform anchetei internaţionale, România ar fi fost doar un paravan. Adevărata destinaţie erau ţările asiatice.

Expeditorul mărfii ar fi un bărbat care lucra pentru o agenţie de turism, şi care a pretins că acţionează în numele unui presupus diplomat român din Ambasada României în Angola. Diplomatul ar fi şi semnat documentele vamale, scrie stirileprotv.ro.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, luni seară, un comunicat, în care precizează că “la nivelul Centralei MAE, al Ambasadei României la Luanda (care asigură reprezentarea diplomatică și consulară a României în Republica Democratică Congo) și al Consulatului General al României la Istanbul nu a fost primită, până la acest moment, nicio comunicare oficială din partea autorităților Republicii Democratice Congo sau Republicii Turcia referitoare la incidentul menționat”.

“De asemenea, MAE precizează că la nivelul misiunii diplomatice a României la Luanda nu s-a solicitat și nici nu s-a autentificat vreun document de însoțire a unui transport de acest tip”, se mai arată în comunicat.


 


 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close