Antena 3 CNN Actualitate Scandal la spitalul din Odorheiu Secuiesc: Mai mulţi romi, în conflict cu asistenţii şi medicii

Scandal la spitalul din Odorheiu Secuiesc: Mai mulţi romi, în conflict cu asistenţii şi medicii

Scandal la spitalul din Odorheiu Secuiesc: Mai mulţi romi, în conflict cu asistenţii şi medicii
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Feb 2011   •   14:07

Scandal mare pe holurile spitalului din Odorheiu Secuiesc. Mai mulţi romi s-a luat la ceartă cu asistenţii şi medicii, iar apoi şi cu paznicii spitalului. Aceştia s-au scandalizat, convinşi că sunt nedreptăţiţi şi că nu sunt trataţi aşa cum se cuvine.

Scandalul a pornit după ce un brancadrier a refuzat să dea detalii rudelor despre starea unui pacient de etnie romă, internat în spital.

“Brancardierul nostru a fost agresat de către însoţitori de etnie romă şi de vizitatori de etnie romă. Ei niciodată nu respectă normele de ordine interioară. Avem bodyguarzii care au intervenit, deci oamenii care asigură ordinea în spital. Au fost şi ei agresaţi la rândul lor”, a declarat un reprezentant al spitalului.

Romii au însă, altă variantă. “Au venit securiştii, deşi noi nu am făcut nimic, şi ne-au omorât pe mine, pe tata, pe bunicul, pe soţia şi pe fratele meu”, a declarat unul dintre romi.

Agenţii de pază din spital spun ca aceste scandaluri sunt tot mai frecvente. În urmă cu câteva zile, pe holurile spitalului din Odorheiul Secuiesc a avut loc un alt scandal. Protagonişti au fost atunci membrii unor clanauri interlope, veniţi la spital pentru a primi îngrijiri medicale după o răfuială. Spiritele s-au calmat abia după apariţia poliţiei.

 

×
Subiecte în articol: Odorheiu Secuiesc romi
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close