Antena 3 CNN Actualitate Scandal la un spital din Călăraşi: Angajaţii protestează faţă de închiderea instituţiei

Scandal la un spital din Călăraşi: Angajaţii protestează faţă de închiderea instituţiei

Scandal la un spital din Călăraşi: Angajaţii protestează faţă de închiderea instituţiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Feb 2011   •   11:37

Scandal în localitatea Budeşti, din judeţul Călăraşi. Angajaţii spitalului protestează faţă de închiderea instituţiei sanitare. Spitalul urmează să fie transformat în casă de bătrâni. Potrivit primarului localităţii Budeşti, Lucia Lefter, spitalul deserveşte 40.000 de locuitori.

Cele mai apropiate instituţii medicale de localitatea Budeşti sunt cele din Bucureşti (40 de kilometri) şi Olteniţa (35 de kilometri). Autorităţile localităţii au depus deja un memoriu la ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii a declarat marţi că, din cele 182 de spitale, 111 vor fi comasate, iar celelalte 71 vor fi transformate în cămine pentru persoane vârstnice sau centre de permanenţă.

 


Managerii spitalelor care urmează să fie comasate sau transformate în cămine de bătrâni au anunţat că vor da în judecată Ministerul Sănătăţii. Decizia a creat o nemulţumire generală în rândul pacienţilor. Cei care veneau la spitalele orăşeneşti  vor fi acum nevoiţi să se trateze în alte unităţi spitaliceşti, aflate la distanţe mai mari.

Pe lista Ministerului Sănătăţii cu instituţii reorganizate se află şi spitale pentru bolnavii de tuberculoza. Lucru ce ar putea duce la adevarate bombe biologice. Bacilul Koch, bacteria răspunzătoare de tuberculoză, rămâne impregnat în pereţi şi praf peste cinci ani de zile. Dezinfecţiile nu omoară bacilul în totalitate, care persistă mai mult decât alţi germeni.



×
Subiecte în articol: spital Calarasi
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close