Antena 3 CNN Actualitate Scandal pe candidatura lui Kovesi. Toader: "Voi trimite decizia CCR privind demiterea din funcţie, fiecărui ministru de justiţie"

Scandal pe candidatura lui Kovesi. Toader: "Voi trimite decizia CCR privind demiterea din funcţie, fiecărui ministru de justiţie"

Scandal pe candidatura lui Kovesi. Toader: "Voi trimite decizia CCR privind demiterea din funcţie, fiecărui ministru de justiţie"
Sursa foto: foto: Agerpres
04 Feb 2019   •   20:35

Laura Codruţa Kovesi se află pe lista scurtă a celor trei procurori care candidează pentru şefia Parchetului European,potrivit unei informări transmise către preşedintele PE, Antonio Tajani şi lui Tudorel Toader, în calitatea sa de ministru al Justiţiei din ţara care deţine preşedinţia Consiliului UE.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, reacţionează la selectarea Laurei Codruţa Kovesi pe lista scurtă de trei procurori din care va fi ales viitorul procuror european. Ministrul afirmă că îşi va informa omologii din statele UE despre abuzurile comise de fosta şefă a DNA.

"Cred că membrii Comisiei de selecție nu cunosc abuzurile comise de către Laura Codruţa Kovesi în detrimentul cetățenilor, în detrimentul statului de drept. În Franța sau în Germania, un procuror nu ar putea să comită atâtea abuzuri, pentru că ar fi eliberat din sistemul judiciar.

Chiar dacă în zilele de joi și vineri vom avea un Consiliu informal JAI, la care vor participa majoritatea miniștrilor de justiție din statele membre ale UE, mâine dimineață voi trimite decizia CCR privind demiterea din funcție, fiecărui ministru de justiție", a declarat ministrul Tudorel Toader pentru stiripesurse.ro.

Informația a fost prezentată, luni, la Ediție specială de Cătălina Porumbel:

 

×
Subiecte în articol: tudorel toader Laura Codruta Kovesi
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close