Antena 3 CNN Actualitate Scandal pe holurile Senatului: Zeci de pensionari, nemulţumiţi că nu au fost lăsaţi să intre în sală (VIDEO)

Scandal pe holurile Senatului: Zeci de pensionari, nemulţumiţi că nu au fost lăsaţi să intre în sală (VIDEO)

Scandal pe holurile Senatului: Zeci de pensionari, nemulţumiţi că nu au fost lăsaţi să intre în sală (VIDEO)
19 Apr 2010   •   19:02

Dezbaterea Legii Pensiilor a început cu un scandal. Mai mulţi pensionari s-au arătat nemulţumiţi de faptul că nu au fost lăsaţi să urmărească din sală lucrările Senatului. Organizatorii au pus la dispoziţia pensionarilor 49 de locuri, în timp ce solicitările din partea sindicatelor şi partidelor politice au fost de trei ori mai mari.

Alţi pensionari au ales să urmărească dezbaterile în faţa monitoarelor montate pe holurile Palatului Parlamentului.

"Cred că merităm să trăim în demnitate şi măsurile anticriză să nu mai fie luate pe spinarea pensionarilor", a spus unul dintre cei prezenţi.

PSD nu va vota legea pensiilor în formula propusă de Guvern, chiar dacă majoritatea din Senat va accepta amendamentul privind punctul de pensie de 45%, a declarat Mircea Geoană.

Vicepreşedintele Senatului, Dan Voiculescu, susţine că va face tot ce îi stă în putinţă ca pensiile să nu scadă şi punctul de pensie să fie de 45% din salariul mediu brut.

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a susţinut în Parlament menţinerea pensiilor militarilor la valorile actuale, în timp ce proiectul legislativ propus de Guvern duce la scăderi ale acestora.

Senatorii din Comisia de muncă au adoptat raportul la Legea pensiilor, cu amendamente admise, cel mai important fiind stabilirea punctului de pensie de cel puţin 45% din salariul mediu brut pe economie.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Senat scandal pensionari
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close