Antena 3 CNN Actualitate Scandal politic pe tema legalizării cannabisului. Ludovic Orban: „Au pierdut orice legătură cu realitatea. Se comportă ca şi cum ar fi consumatori”

Scandal politic pe tema legalizării cannabisului. Ludovic Orban: „Au pierdut orice legătură cu realitatea. Se comportă ca şi cum ar fi consumatori”

Scandal politic pe tema legalizării cannabisului. Ludovic Orban: „Au pierdut orice legătură cu realitatea. Se comportă ca şi cum ar fi consumatori”
21 Mar 2019   •   17:10

Război politic pe tema legalizării cannabisului în scop medicinal. Liderii PNL şi cei ai UDMR au criticat anunţul făcut ieri de ministrul Finanţelor în acest sens. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a ironizat pe guvernanţii si a precizat că formaţiunea pe care o conduce va vota împotriva acestui proiect.

„Ţara arde şi Guvernul se piaptănă. Oricum ăştia se comportă ca şi cum ar fi servit canabis. Au pierdut orice legătură cu realitatea şi oricum ei încearcă să scape de consecinţele infracţiunilor comise, aşa că probabil încearcă să scape de pedeapsă pentru că se comportă ca şi cum ar fi consumatori de canabis", a spus Ludovic Orban. 

„Eu n-am înțeles de ce această afirmație, această măsură care se discută, a venit de la Ministerul de Finanțe și de la ministrul de Finanțe. Nu înțeleg care este atribuția Ministerului de Finanțe în acest domeniu. Cred că dacă există o comisie de specialiști, care analizează oportunitatea legalizării canabisului în scopuri medicale, orice fel de comentariu, orice fel de punct de vedere, o eventuală decizie în sensul legalizării sau nu va trebui și trebuie făcută de Ministerul Sănătății și de ministrul Sănătății”, a afirmat Cseke Attila, senator UDMR. 

„Categoric, este medical un argument care justifică o astfel de procedură de legalizare și de utilizare în scopuri medicinale a canabisului. E deja o practică europeană și justificarea o are, medicinal vorbind. Fiind în fază terminală pacienții, probabil că este o cale de a diminua din suferințele pe care aceștia le au"- e declarația lui Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, care a stârnit critici. 

 

×
Subiecte în articol: Orban politic scandal
Parteneri
Ea este fetiţa omorâtă şi ascunsă într-o canapea, în Bucureşti
x close