Antena 3 CNN Actualitate Nou scandal în Poliţie. Un subofiţer aduce acuzaţii grave la adresa şefilor săi

Nou scandal în Poliţie. Un subofiţer aduce acuzaţii grave la adresa şefilor săi

Este scandal în Poliție! Un subinspector acuză că la examenul pentru gradul de ofițer a avut un conflict cu un profesor care este și judecător la Înalta Curte.

Nou scandal în Poliţie. Un subofiţer aduce acuzaţii grave la adresa şefilor săi
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Aug 2023   •   17:06

Potrivit postării făcute de polițist pe Facebook, el s-ar fi opus atunci când profesorul i-a cerut buletinul. Motivul ar fi fost că solicitarea încalcă legile datelor personale.

Ulterior, spune el, profesorul ar fi amenințat că va lua legătura cu superiorii lui. În urma conflictului, polițistul a fost chemat la București, unde ar fi fost mustrat de șeful Direcției Generale Anticorupție.

Contactat de presă, judecătorul a declarat că scandalul a pornit de la lipsa de respect a polițistului. Mai mult, spune că nu i-ar fi cerut niciodată buletinul și că, dacă voia să îi facă rău, ar fi recurs la o sesizare scrisă.

Și Direcția Generală Anticorupție a dat o reacție în acest caz. Instituția spune că polițistul nu trebuia să arate legitimația de serviciu, că a fost chemat de șeful DGA pentru clarificări și nu a fost mustrat disciplinar.

"Vorbim despre un ofițer de poliție, care a urmat cursurile unei facultăți private. La examen, supraveghetorul a avut o discuție contradictorie cu el, iar ulterior, după ce a aflat supraveghetorul că studentul este și polițist la Serviciul Județean Anticorupție, l-a sunat pe Liviu Vasilescu, directorul general al DGA, ca să se plângă de comportamentul polițistului.

Liviu Vasilescu a înțeles ca a doua zi să-l cheme de la Olt la DGA în timpul programului, pentru a-l rușina că a avut această atitudine necuviincioasă față de supraveghetor, despre care ulterior a aflat și polițistul că este judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție. Vorbim despre Liviu Vasilescu, șeful DGA în biroul dumnealui din timpul programului de lucru.

Nu mai vorbim despre faptul că l-a chemat de la Olt pe benzina polițistului, pentru că nu i-a permis să se prezinte cu autoturismul de serviciu fără ca măcar să știe de ce este chemat", a spus la Antena 3 CNN, Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului Europol. 

 

×
Subiecte în articol: poliție scandal subofiter
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close