Antena 3 CNN Actualitate Poliţist cu arcada spartă de un tânăr pe care încerca să-l încătuşeze, pentru că nu purta masca de protecţie

Poliţist cu arcada spartă de un tânăr pe care încerca să-l încătuşeze, pentru că nu purta masca de protecţie

Imagini incredibile au fost filmate în Bârlad, unde mai mulţi poliţişti locali au fost la un pas de a fi linşaţi de martori, în timp ce încercau să încătuşeze un tânăr. Scandalul a plecat de la refuzul acestuia de a purta masca de protecţie.

Poliţist cu arcada spartă de un tânăr pe care încerca să-l încătuşeze, pentru că nu purta masca de protecţie
Sursa foto: vremeanoua.ro
de Claudia Popovici    |    28 Dec 2020   •   20:15

Scenele au avut loc în zona Pieţei Centrale din Bârlad. Un tânăr de 24 de ani, care se plimba pe stradă fără a purta masca de protecţie, a fost oprit de doi agenţi de la Poliţia Locală, care i-au cerut să se ligitimeze.

Acesta a refuzat, iar poliţiştii au încercat să-l încătuşeze, pentru că devenise agresiv. În acel moment, în jurul celor trei s-au adunat zeci de oameni care au început să filmeze incidentul cu telefoanele mobile. În tot acest timp, poliţiştii au încercat fără succes să-l încătuşeze pe tânăr, care s-a opus din toate puterile.

La un moment dat, mai mulţi martori au renunţat la filmat şi i-au sărit în ajutorul tânărului ţinut cu mâinile la spate de cei doi agenţi. Pe imagini se observă cum un individ îl ia pe sus pe un poliţist şi îi întoarce mâinile la spate, apoi îi dă drumul după scurt timp. Apoi, tânărul de la care a pornit tot scandalul începe să se lupte cu un alt agent căruia îi aplică, scurt, un cap în figură.

Poliţistul nu dă înapoi, chiar dacă începe să-i curgă sânge din arcada spartă de lovitura suprinzătoare. În toată învălmăşeala, mai mulţi cetăţeni se iau la harţă cu poliţiştii, depăşiţi numeric în acest scandal. În cele din urmă, la locul incidentului au sosit şi alţi poliţişti locali, care au reuşit să-i îndepărteze pe curioşi şi l-au băgat în maşină poliţiei pe tânărul care a refuzat legitimarea.

Cum tot incidentul a fost filmat, poliţiştii au început ancheta pentru identificarea tuturor celor care i-au împiedicat pe agenţi să-l reţină pe tânăr. Mai mult, poliţiştii agresaţi au depus plângere la Parchet, pentru ultraj.

Tot scandalul a durat aproape jumătate de oră, iar poliţiştii susţin că au filmat inclusiv momentul în care tânărul agresiv refuză legitimarea şi începe să-i înjure pe poliţişti.

"Este uluitor că oamenii se solidarizează cu cei care încălcă legea și astfel se ajung la agresiuni împotriva celor care aplică legea. Polițiștii locali agresați au depus deja plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru ultraj, fiind deja audiați de procurorul care investighează acest caz. Urmează ca pe baza probelor cei vinovați să fie identificați și să fie audiați, pentru a se lua măsurile legale.”, a precizat Vasile Chelaru, directorul executiv al Poliției Locale Bârlad, potrivit vremeanoua.ro

 

×
Subiecte în articol: Barlad
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close