Antena 3 CNN Actualitate Popă iritat filmează convoiul de maşini cu pelerini care merg la pelerinajul de Sf. Andrei, deşi a fost interzis: "Să le fie ruşine autorităţilor!"

Popă iritat filmează convoiul de maşini cu pelerini care merg la pelerinajul de Sf. Andrei, deşi a fost interzis: "Să le fie ruşine autorităţilor!"

Pelerinajul de Sfântul Andrei este supravegheat de circa 150 de jandarmi şi poliţişti, luni, la Mânăstirea de la Peşterea Sfântului Andrei, procesiune care a iscat un scandal între biserică şi guvern.

Popă iritat filmează convoiul de maşini cu pelerini care merg la pelerinajul de Sf. Andrei, deşi a fost interzis: "Să le fie ruşine autorităţilor!"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    30 Noi 2020   •   11:15

Deşi adunarea religioasă a fost interzisă, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a chemat credincioşii la slujbă, fiind primul conflict deschis dintre biserică şi autorităţi din acest an, pe tema pandemiei de coronavirus.

Poliţiştii şi jandarmii supraveghează, luni, credincioşii care iau parte la slujba de Sfântul Andrei de la mânăstirea cu acelaşi nume.

25 de maşini cu oameni de la o asociaţie, un prim val de pelerini

Cei care intră în zonă sunt verificaţi, pentru că nimeni din afara localităţii Ion Corvin nu are voie, teoretic, să participe la această ceremonie religioasă.

Convoaie întregi de pelerini au venit luni dimineaţă la Peşterea Sfântului Andrei, pentru că au spus că nu ţin cont de sfaturile autorităţilor, motivând că dreptul la credinţă nu-l poate îngrădi nimeni.

Scandal între biserică şi guvern pe tema pelerinajului de Sf. Andrei

Un număr de circa 25 de maşini cu aceşti pelerini de la o asociaţie ortodoxă vor fi controlate de autorităţi.

Poliţiştii îi vor lăsa pe oameni să ajungă până în dreptul peşterii Sfântul Andrei.

Popă iritat, mesaj de Sf. Andrei: Să le fie ruşine autorităţilor!

La locul unde se formase un convoi de maşini cu pelerini, un preot a coborât din autoturism şi le-a transmis autorităţilor să le fie ruşine, deşi adunarea religioasă a fost interzisă în plină pandemie COVID.

"Mergem la slujbă, sigur. Dar m-am oprit puţin să văd, că vin tocmai de la Constanţa şi nicio maşină de poliţie în oraş, văd că toată lumea este aici, blocată la Ion Corvin. Pentru ce? Să le fie ruşine!", a transmis preotul, iritat, de Sfântul Andrei.
 

×
Subiecte în articol: sfantul andrei pelerinaj rusine
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close