Antena 3 CNN Actualitate Scandal privind proiectul de sancționare a protestatarilor: Inițiatorul spune că e victima unei manipulări, PSD spune că nu îl va vota

Scandal privind proiectul de sancționare a protestatarilor: Inițiatorul spune că e victima unei manipulări, PSD spune că nu îl va vota

Scandal privind proiectul de sancționare a protestatarilor: Inițiatorul spune că e victima unei manipulări, PSD spune că nu îl va vota
03 Mar 2017   •   17:53

Propunerea unui deputat PSD privind sancționarea cu închisoarea a protestatarilor a stârnit un val de critici, autorul acestei inițiative, Tudor Ciuhodaru, susținând însă că proiectul său de modificare a Codului penal nu are nicio legătură cu oamenii care au stat în frig săptămâni întregi pentru a bloca OUG 13 și că se referă doar la acțiuni extremiste.

După reacțiile negative, PSD a transmis că se dezice de inițiativa potrivit căreia persoanele care întreprind acțiuni care ar îngreuna sau împiedica activitatea unor instituții sunt pasibile de închisoare până la 3 ani, social-democrații afirmând că  vor vota împotriva ei.

Opoziția nu-i crede, liberalii arătând că singura soluție acceptabilă este retragerea proiectului, care, oricum, este neconstiuțional, în condițiile în care Legea fundamentală garantează dreptul la liberă exprimare și la demonstrații.

Contactat de Vocea.biz, deputatul PSD Tudor Ciuhodaru susține că interpretarea potrivit căreia proiectul său de modificare a codului penal este îndreptat împotriva protestatarilor față de OUG 13 este o ”manipulare”.

Social-democratul spune că proiectul este vechi din 2012 și că acum nu a făcut altceva decât să îl redepună la Parlament. ”Este o manipulare, nu are nici legătură cu protestele. În 2012 de ce nu v-ați pus problema că este îndreptat împotriva protestatarilor?” a comentat deputatul. 

 

×
Subiecte în articol: scandal proiect lege proteste Tudor Ciuhodaru
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close