Antena 3 CNN Actualitate Scandal uriaș în Bacău! Criză de apă, în plină pandemie. Oamenii sunt disperați

Scandal uriaș în Bacău! Criză de apă, în plină pandemie. Oamenii sunt disperați

E scandal uriaș în Bacău după ce o conductă de apă nou-nouță, care a costat 26 milioane de lei, a cedat înainte sa fie dată în folosință. Echipa care a intervenit la avarie susține că mai sunt de executat multe lucrări în cadrul proiectului, chiar dacă termenul limită a fost depășit.

Scandal uriaș în Bacău! Criză de apă, în plină pandemie. Oamenii sunt disperați
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Țigănilă    |    26 Aug 2020   •   12:30

Bacăul este orașul în care avariile la sistemul de alimentare cu apă sunt la ordinea zilei, iar oamenii reclamă de ani de zile cârpelile la ţevile prin care primesc apă la robinete.

Avaria s-a produs la noua conducta care ar urma să distribuie apa pentru municipiul Bacău. Țeava s-ar fi spart imediat după prima probă de presiune, iar cartierul a fost inundat. Echipa de muncitori de la compania care efectuează lucrările susține însă că motivul cedării conductei ar fi altul.

”A trecut un camion foarte greu și a rupt țeava”

Criză de apă, în plină pandemie

Primarul municipiului Bacău neagă că problema ar fi atât de gravă și spune că avaria nu s-a produs la noua conductă. Rezerva de apă a municipiului Bacău este o investiție promisă de 4 ani de primarul Cosmin Necula, finanțată cu 26 de milioane de lei prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Echipa care a intervenit la avaria de pe strada Depoului a explicat că mai sunt de executat multe lucrări în cadrul proiectului, deși termenul limită a fost depășit.

Criză de apă, în plină pandemie

În prezent, municipiul Bacău este alimentat cu apă prin aducțiunea de la Valea Uzului. Conducta, care este deja uzată, a cedat de mai multe ori în ultimii ani, lăsând orașul fără apă potabilă.

×
Subiecte în articol: Bacău apa
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close