Antena 3 CNN Actualitate Scandal uriaș în Justiție. Procurorii au primit acces nelimitat la datele românilor

Scandal uriaș în Justiție. Procurorii au primit acces nelimitat la datele românilor

Scandal uriaș în Justiție. Procurorii au primit acces nelimitat la datele românilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Iul 2017   •   12:04

Un nou scandal uriaş izbucneşte în justiţie. Procurorii au acces nelimitat la toate informaţiile pe care le are statul despre români, ca urmare a unei prevederi din Codul de Procedură Penală.

Potrivit articolului, "Organele administraţiei de stat care deţin baze electronice de date sunt obligate să colaboreze cu procurorul sau cu instanţa de judecată în vederea asigurării accesului direct al acestora la informaţiile existente în bazele electronice de date, în condiţiile legii".

Aşadar, procurorii au liber la toate bazele de date, inclusiv cele ale fiscului, fără să mai treacă pe la judecător. Scandalul a ieşit la iveală după ce în presă a apărut o solicitare în acest sens trimisă de Kovesi către ANAF. 

Jurnalistul Adina Anghelescu a afirmat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că acest „protocol” reprezintă „un fel de Big Brother fiscal prin care doamna Kovesi a încercat să afle, prin ANAF, informații despre toată lumea, lucru nelegal”.

Adina Anghelescu a mai spus că, în situația în care ai o colaborare cu o instituție a statului și dorești să afli ceva despre o persoană, atunci persoana respectivă trebuie musai să fie anchetată într-un dosar.

 

 

×
Subiecte în articol: procurori Kovesi
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close