Antena 3 CNN Actualitate Scandal uriaș în USR. Ce acuzații i se aduc lui Nicușor Dan și echipei de campanie

Scandal uriaș în USR. Ce acuzații i se aduc lui Nicușor Dan și echipei de campanie

Scandal uriaș în USR. Ce acuzații i se aduc lui Nicușor Dan și echipei de campanie
Sursa foto: Foto: Nicusor Dan/Facebook
14 Dec 2016   •   15:04

Uniunea Salvați România se confruntă cu un imens scandal, după ce soţul lui Clotilde Armand a lansat acuzaţii grave la adresa echipei de campanie coordonate de Matei Păun.

Acuzaţiile acestuia vizează sume de bani, dar și negocieri secrete pentru scoaterea din joc a lui Clotilde Armand, precum și legături directe cu fundaţiile lui George Soros, scrie stiripesurse.ro.

Nicușor Dan sare în apărarea șefului de campanie a USR: ”Sunt mâhnit și uluit!”

Postarea lui Sergiu Moroianu, soțul lui Clotilde Armand: ”Alegerile au trecut. Am obținut în București mai puțin ca la alegerile locale. Tot efortul nostru de un an a rezultat în jumătate din scorul partidului de apartament PPDD în 2012!

S-au comis abuzuri și greșeli din partea "echipei de comunicare/campanie" coordonate de Matei Păun. Venit la USB inițial ca voluntar, Păun urmează să fie plătit cu o sumă consistentă. Știe cineva datele financiare ale serviciilor lui Păun?

Comisia de Arbitraj i-a cerut în mod repetat lui Matei Păun și echipei sale să-și depună fișa de simpatizant USR. Verbal, Păun a fost de acord pentru el personal, însă a refuzat să dezvăluie pană și numele membrilor "echipei". In fapt, Păun nu și-a depus fisa de simpatizant. Un alt membru al echipei lui Păun este Mihai Polițeanu, descris de Alina Mungiu-Pippidi drept fostul ei șofer personal, ulterior trecut în slujba Monicăi Macovei, în prezent șeful ONG-ului "Inițiativa România". Polițeanu a plecat din grupul de voluntari USR în momentul când i-a fost cerută fișa de simpatizant. Ulterior, a fost recuperat în secret de Păun.

Matei Păun este un personaj controversat. Nu știm unde și pentru cine a lucrat, ce avere și surse de venit are, nici măcar ce cetățenie are. Păun este susținut în USR de Roxana Wring, apropiată de ONG-urile din rețeaua Soros, cea care l-a adus inițial în organizație și pe Politeanu.

In campania electorală, Păun a declanșat o campanie de denigrare si sabotaj la adresa Clotildei Armand, principalul vector de imagine al USR în teritoriu. A contactat telefonic filialele pentru a le "interzice" să o invite pe Clotilde. Interdicția aceasta absurdă nu a fost respectată pentru că filialele își doreau ajutorul Clotildei. (...) Păun a purtat în privat discuții cu PNL în numele USR, afectând grav imaginea de independentă a USR fată de partidele corupte din fosta USL. In urma acestor discuții, Păun a încercat să o determine pe Clotilde să "atace" la TV niște membri PNL al căror nume ea nici măcar nu-l cunoștea, în scopul de a ajuta anumite facțiuni din PNL să-și regleze conturile. In urma refuzului primit, Păun a filtrat invitațiile Clotildei la TV în perioada campaniei electorale, neinformând-o când era invitată (în campanie CNA impune televiziunilor să se coordoneze cu partidele)”, a scris pe Facebook Sergiu Moroianu, soțul lui Clotilde Armand.

Reacția lui Matei Păun, la acuzațiile aduse de soțul lui Clotilde Armand

”Nu consider că e demn de răspuns. E o minciună”, a spus Matei Păun, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

×
Parteneri
Anunţ major despre subvenţia la energie. Cât va mai fi în vigoare
x close