Antena 3 CNN Actualitate Scandal uriaş la Ministerul Sănătăţii. Achiziţia a 103 milioane de măşti, în vizorul procurorilor DNA

Scandal uriaş la Ministerul Sănătăţii. Achiziţia a 103 milioane de măşti, în vizorul procurorilor DNA

Ministrul Nelu Tătaru anunţă că va face plângere la DNA după ce a identificat probleme la livrarea măştilor pentru populaţia defavorizată. Declaraţia a fost făcută, astăzi, la o întâlnire informală pe care a avut-o cu jurnaliştii.

Scandal uriaş la Ministerul Sănătăţii. Achiziţia a 103 milioane de măşti, în vizorul procurorilor DNA
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    23 Sep 2020   •   16:21

Aflat la Institutul Fundeni, acolo unde a verificat stadiul amenajării unei secții modulare moderne pentru copiii cu afecțiuni oncologice, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a vorbit cu jurnaliștii și despre problemele din instituția pe care o conduce.

Probleme foarte grave legate de achiziția celor 103 milioane de măşti de protecție destinate persoanelor defavorizate din întreaga țară. Măști care abia zilele acestea au ajuns în cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică din judeţe şi care urmează, abia acum, să fie distribuite oamenilor.

Nelu Tătaru spune că o anchetă internă a descoperit nereguli la contractul de achiziție a acestor măşti, iar raportul se va transforma într-o sesizare către Direcția Națională Anticorupție.

Mai exact, este vorba de probleme la departamentul juridic al Ministerului Sănătăţii care s-a ocupat de încheierea contractului cu firma furnizoare, și alte probleme constatate la Direcția de Asistenta Medicala, care trebuia să se ocupe de buna derulare a acestui contract cu probleme.

Cert este că printr-un contract adițional, semnat în condiții suspecte de un secretar de stat, firma furnizoare a primit încă două săptămâni de graţie pentru a livra cele 103 milioane de măşti. Pe când, contractul inițial spunea că dacă se întârzie și o zi, achiziția cade.

Aşa s-a ajuns în situația ca cele 103 milioane de măşti să ajungă cu 15 zile întârziere și abia acum, când pandemia este la cele mai înalte cote, va începe distribuiţia către persoanele defavorizate.

Toate aceste nereguli vor fi trecute într-un raport intern al Ministerului Sănătăţii, iar apoi spune ministrul Nelu Tătaru, va fi făcută și o sesizare către DNA.

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru măşti DNA
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close