Antena 3 CNN Actualitate Scandal URIAȘ! Preoți deveniți traficanți. Se întâmpla chiar în biserici

Scandal URIAȘ! Preoți deveniți traficanți. Se întâmpla chiar în biserici

Mesaj şocant al noului Arhiepiescop al Sucevei si Rădăuţilor, Calinic Botoșăneanul. Acesta le-a transmis preoţilor şi călugărilor din subordine să nu se mai implice în traficul cu țigări de contrabandă şi traficul de lemn.

Scandal URIAȘ! Preoți deveniți traficanți. Se întâmpla chiar în biserici
Sursa foto: Pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Aug 2020   •   13:25

Reacţia noului şef al Arhiepiscopiei Sucevei vine după ce mai mulţi prelaţi au fost reclamaţi că ar fi implicaţi în astfel de activităţi. 

În documentul ce a ajuns la toate bisericile și mânăstirile din subordinea sa, înaltul prelat îi avertizează pe toți preoții și călugării că este interzisă implicarea lor în traficul și contrabanda cu țigări și lemn. 

Preoți implicați în activități ilegale

Prin aceeași adresă, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților le cere unităților de cult – biserici și mănăstiri – să cumpere lumânări doar de la fabrica Arhiepiscopiei, conform regulilor stabilite de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe.

Vă amintim că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a ales în 21 iulie pe Prea Sfințitul Calinic Botoșăneanul în funcția de Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților. Postul de Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților a rămas vacant după ce Arhiepiscopul Pimen a murit, în urma infectării cu COVID-19.

×
Subiecte în articol: preoti Calinic Botoșăneanul
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close