Antena 3 CNN Actualitate Scandalul de la mall: Poliţiştii care îl ţineau pe Preda în timp ce era lovit au fost identificaţi (VIDEO)

Scandalul de la mall: Poliţiştii care îl ţineau pe Preda în timp ce era lovit au fost identificaţi (VIDEO)

Scandalul de la mall: Poliţiştii care îl ţineau pe Preda în timp ce era lovit au fost identificaţi (VIDEO)
Sursa foto: Eugen Preda
27 Apr 2009   •   11:10

Poliştii implicaţi în cazul scandalului de la mall au fost identificaţi luni dimineaţă, după ce duminică au fost făcute publice imagini în care se vedea cum Eugen Preda era lovit cu piciorul de o persoană necunoscută, în timp ce era ţinut de doi oameni ai legii.

Imaginile au fost înregistrate pe 21 februarie, şi au fost date publicităţii duminică. Poliţia Capitalei a început imediat o anchetă, iar acum, purtătorul de cuvânt, Christian Ciocan a spus că angajaţii SPIR care îl ţineau pe Eugen Preda au fost identificaţi.

Se vede pe acea înregistrare cum Preda este legat cu cătuşe, stă în genunchi, în timp ce o persoană necunoscută îl loveşte cu piciorul. Totul se întâmplă sub ochii mascaţilor care par să fie de acord cu corecţia pe care Eugen Preda o primeşte.

În urma unei anchete interne, se va stabili şi ceea ce se va întâmpla cu cei doi poliţişti. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă probabil să îşi piardă locurile de muncă.

Anchetatorii urmează să îl identifice şi pe bărbatul care l-a lovit pe Eugen Preda.

În filmul înregistrat după sosirea poliţiei şi făcut public de Gardianul se poate vedea că Eugen Preda este ţinut de doi bărbaţi îmbrăcaţi în luptători SPIR, în timp ce un civil îl loveşte puternic cu piciorul.



Avocatul lui Eugen Preda spune că imaginile susţin declaraţiile clientului său. Eugen Preda a afirmat în urmă cu două luni, imediat după scandalul de la mall, că el a fost victima, nu iniţiatorul conflictului.

Ziariştii de la cotidianul Gardianul susţin că pe filmuleţ s-ar auzi chiar şi vocea patronului BGS, Bogdan Oprea.

Deocamdată, preşedintele BGS, Bogdan Oprea nu a comentat imaginile apărute în presă. Purtătorul de cuvânt al firmei de pază spune însă că nu sunt probe împotriva lui Bogdan Oprea.

Pe 21 februarie, mai multe persoane din clanul Preda au fost implicate, la mall-ul Plaza România, într-un conflict cu agenţii firmei de pază BGS. În timpul conflictului, au fost folosite arme albe, obiecte contondente şi spray-uri lacrimogene iar mai multe persoane au fost rănite. Eugen Preda şi cei din grupul său au fost reţinuţi iniţial, dar magistraţii le-au dat ulterior drumul din lipsă de probe.

Scandalul de la mall a dus şi la decapitări în cadrul poliţiei. Fostul şef al poliţiei capitalei, Marian Tutilescu a fost mutat într-o altă funcţie.

Antena 3

×
Subiecte în articol: bogdan oprea politisti
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close