Antena 3 CNN Actualitate Scandalul diplomelor din Alexandria: Dosare de licenţă, ridicate de Poliţie. Vezi Universităţile vizate

Scandalul diplomelor din Alexandria: Dosare de licenţă, ridicate de Poliţie. Vezi Universităţile vizate

Scandalul diplomelor din Alexandria: Dosare de licenţă, ridicate de Poliţie. Vezi Universităţile vizate
Sursa foto: Diploma
31 Mar 2009   •   14:44

Ofiţerii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcţia de investigare a fraudelor, s-au deplasat, marţi, la sediile mai multor universităţi din ţară. Aceştia au ridicat dosarele depuse în vederea susţinerii examenului de licenţă de către absolvenţii Universităţilor ?Europa Ecor" şi ?Alexandru Ghica" din Alexandria, se arată într-un comunicat de presă.

Patru profesori universitari sunt cercetaţi pentru că ar fi vândut diplome de bacalaureat şi de licenţă. Clienţii lor erau studenţi ai Facultăţilor Alexandru Ghica şi Europa Ecor din Alexandria.

Angajaţii celor două facultăţi în curs de lichidare ofereau diplome de absolvire, deşi mulţi dintre studenţi nu aveau nici măcar diplomă de bacalaureat.

Pentru întocmirea dosarului necesar susţinerii examenului de licenţă la universităţi acreditate, preţul varia între 3.000 şi 3.500 de euro. La sumă se adăugau încă 600 de euro, pentru cei care vroiau o diplomă fără examen. Poliţiştii spun că peste 15.000 de diplome de absolvire vor fi verificate.

Reţeaua nu fabrica doar diplome de absolvire a facultăţii, ci şi diplome de bacalaureat şi cărţi de identitate. Pe baza acestora, unul dintre membrii grupării susţinea examenul în locul celui care plătea ca să fie licenţiat fără să fi dat pe la facultate.

Potrivit procurorului Gheorghe Vicenţiu Răzvan, documentaţia ridicată urmează să fie supusă expertizei judiciare, în vederea stabilirii autenticităţii acesteia.

Universităţile la care s-au deplasat ofiţerii Inspectoratului:

- Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti
- Universitatea ?Valahia? Târgovişte
- Universitatea de Vest Timişoara
- Universitatea ?Ecologică? din Bucureşti
- Universitatea Română de Ştiinţe şi Arte ?Gheorghe Cristea? Bucureşti
- Academia de Poliţie ?Alexandru Ioan Cuza?, Bucureşti
- Universitatea ?Hyperion? Bucureşti

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: diplome universitati licenta
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close