Antena 3 CNN Actualitate Scandalul Mircea Băsescu: Şeful poliţiei din Băbeni şi-a dat demisia

Scandalul Mircea Băsescu: Şeful poliţiei din Băbeni şi-a dat demisia

Scandalul Mircea Băsescu: Şeful poliţiei din Băbeni şi-a dat demisia
27 Aug 2009   •   17:11

Şeful Poliţiei din localitatea Băbeni a demisonat la puţin timp după declanşarea scandalului legat de muniţia manipulată de una dintre firmele lui Mircea Băsescu. Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu îl acuză pe cel care a condus Poliţia din Băbeni de legături directe de afaceri cu Mircea Basescu.

Fostul şef al Poliţiei din Băbeni, Marin Florin nu a fost chestionat în legătură cu presupusul import al celor 1.600 de tone de muniţie, realizat prin firma lui Mircea Băsescu, a declarat în emisiunea Ştirea Zilei de la Antena 3, Cozmin Guşă.

Marin Florin a demisionat din funcţie în urmă cu trei zile, la puţin timp după izbucnirea scandalului.

Relaţia dintre proaspăt demisionatul şef al poliţiei din Băbeni şi Mircea Băsescu datează încă de la lansarea în afaceri a fratelui preşedintelui, suţine pe blogul său ziaristul Sorin Roşca Stănescu. Acum câţiva ani, au încercat amândoi să obţină o hală la Avicola din Băbeni, în care ar fi trebuit să ambaleze mărfuri. "Muniţie, cumva?"- se întreabă Sorin Roşca Stănescu.

Autorităţile încearcă să se distanţeze de acest caz. Ministerul Apărării precizează că nu are nicio implicare în contractele derulate de Uzina Mecanică Băbeni cu alte firme. Şi Cristian Diaconescu a afirmat că Ministerul de Externe nu are nicio legătură cu importul.

Directorul uzinei a precizat că muniţia primită la uzina din Băbeni era extrem de veche. Mărculescu a negat orice legătură cu fratele preşedintelui Traian Băsescu.

Muniţia provine din Taiwan şi a fost adusă de compania Romagro. Până acum, doar o parte din arsenal a fost distrus.



Antena 3


×
Subiecte în articol: sef Politie mircea basescu demisie
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close