Antena 3 CNN Actualitate Scandalul momentului! Bolnavii Covid-19, duși la spital cu poliția

Scandalul momentului! Bolnavii Covid-19, duși la spital cu poliția

Direcțiile de Sănătate Publică le cer polițiștilor să îi ajute pe medici pentru a aduce la spital bolnavii de Covid-19 care refuză internarea și tratamentul. DSP a trimis deja adresele de reinternare către pacienții care au refuzat internarea sau care au părăsit spitalele în perioada vidului legislativ.

Scandalul momentului! Bolnavii Covid-19, duși la spital cu poliția
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    28 Iul 2020   •   21:15

Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății au discutat deja despre o posibilă colaborare pentru implicarea forțelor de ordine în internarea obligatorie, pentru 48 de ore, a bolnavilor confirmați cu Covid-19.

Scandalul momentului! Bolnavii Covid-19, duși la spital cu poliția

S-a decis deja ca polițiștii naționali și cei locali să meargă la cei care au primit rezultate pozitive la testele pentru detectarea bolii Covid-19, pentru a-i convinge să stea în izolare sau să meargă la spital, de unde au fost externați la cerere. 

Scandalul momentului! Bolnavii Covid-19, duși la spital cu poliția

Surse din partidul liberal susțin că premierul Ludovic Orban a transmis deja note în teritoriu, către DSP-uri și polițiști, pentru a pune în aplicare această măsură. Polițiștii sunt cei care trebuie să aplice măsura și chiar vor da amenzi în cazul în care bolnavii Covid-19 refuză să se supună solicitării DSP de a se întoarce în spital. 

Măsura de a implica polițiștii pentru reinternarea bolnavilor Covid-19 este contestată chiar și la nivelul partidului de guvernământ. Polițiștii cer să fie însoțiți de medic sau măcar să li se pună la dispoziție documentația trimisă de DSP bolnavilor. Forțele de ordine trebuie să îi roage pe pacienții pozitivi să se întoarcă în spital și să aplice sancțiuni dacă sunt refuzați.

×
Subiecte în articol: spital
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close