Antena 3 CNN Actualitate Scandalul morfinei le-a anesteziat simţurile. Nici o demitere sau demisie în Ministerul Sănătăţii, primim numai promisiuni

Scandalul morfinei le-a anesteziat simţurile. Nici o demitere sau demisie în Ministerul Sănătăţii, primim numai promisiuni

Scandalul morfinei le-a anesteziat simţurile. Nici o demitere sau demisie în Ministerul Sănătăţii, primim numai promisiuni
Sursa foto: Foto: a1.ro
de O.P.    |    07 Mar 2012   •   06:23
Nici o demisie, nici o demitere, doar promisiuni în urma scandalului provocat de retragerea producătorului de morfină de pe piaţa din România.

Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli e convins că relaţia dintre stat şi firmele de medicamente se va detensiona în perioada următoare şi dă asigurări că nici o altă companie nu va pleca din ţară. La rândul lui, şeful Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, Lucian Duţă spune că instituţia pe care o conduce nu are nici o vină pentru criza de opiacee şi spune că premierul nu i-a cerut să plece. 

Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, spune că a reluat dialogul cu firmele care produc medicamente şi a convenit cu acestea asupra mai multor mecanisme legislative care vor fi simulate în perioada următoare. 



Ministrul Sănătăţii e chiar dispus să facă paşi înapoi şi să modifice taxa claw back, cea care-i pune pe fugă pe producătorii de medicamente.

De partea cealaltă, preşedintele CNAS, Lucian Duţă spune că nu s-a discutat punctual despre reducerea sau eliminarea taxei claw back. Totodată, el neagă zvonurile potrivit cărora încă trei firme de medicamente s-ar pregăti să-şi facă bagajele.

Cât priveşte scandalul morfinei, Lucian Duţă nici nu vrea să audă de demisie.

Preşedintele CNAS şi ministrul Sănătăţii Ladislau Ritli au avut o întâlnire la Parlament, cu producătorii de medicamente.





×
Subiecte în articol: Lucian Duta
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close