Antena 3 CNN Actualitate Scandalul ordonanțelor din România ajunge la Bruxelles

Scandalul ordonanțelor din România ajunge la Bruxelles

Scandalul ordonanțelor din România ajunge la Bruxelles
01 Feb 2017   •   16:12

Comisia Europeană urmăreşte cu îngrijorare evenimentele din România, a declarat vicepreşedintele Comisiei Maros Sefcovici într-o conferinţă de presă.

Adoptarea Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea Codului Penal şi Codului de Procedura Penală reprezintă un regres în lupta anti-corupţie şi trimite un semnal greşit, a mai spus oficialul european.

“Această problemă a fost dezbătută în Colegiu, şi trebuie să spun că a fost o discuţie în care comisarii şi-au exprimat în mod clar îngrijorarea asupra evenimentelor recente. Principala îngrijorare este, bineînţeles, regresul faţă de ceea ce, în urmă cu doar câteva zile, era un efort extrem de bine văzut în lupta împotriva corupţiei. De aceea, în momentul de faţă, e foarte important că declaraţia comună a preşedintelui Comisiei Europene şi a prim-vicepreşedintelui a fost publicată, Acesta e primul pas. Ei sunt gata să continue să lucreze alături de autorităţile române, dar vrem ca ele să înţeleagă faptul că noi credem că situaţia e gravă şi că regresul în lupta împotriva corupţiei e greşit şi trimite un semnal foarte prost”, a explicat oficialul european.

Vicepreședintele Parlamentului European, Ioan Mircea Pașcu, a explicat, într-o intervenție telefonică în emisiunea 100 de minute, că subiectul va fi dezbătut într-o ședință a Parlamentului European.  

„Ședința sta să înceapă, colegii se așează și așteptăm acest demers din partea popularilor, inițiat de aceiași oameni ca în 2012, domnul Preda, doamna Macovei. Ei vor vrea o discuție punctuală pe această chestiune cu ordonanțele, proiectul de lege, dar noi credem că este un moment binevenit să facem o discuție de principiu pe relația dintre democrație și justiție în România. Probabil se va ajunge și la vot. Nu cred că se va discuta în această seară, dar probabil mâine dimineață”, a explicat Ioan Mircea Pașcu.

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close