Scandalul Panama Papers continuă. Cabinetul de avocatură denunță o campanie internațională de denigrare

06 Oct 2016   •   08:30
Scandalul Panama Papers continuă. Cabinetul de avocatură denunță o campanie internațională de denigrare Foto: Pixabay.com

Cabinetului panamez de avocatură Mossack Fonseca, care s-a aflat în centrul unui imens scandal de evaziune fiscală dezvăluit de "Panama Papers", a denunţat miercuri o "campanie" internaţională pentru a păta imaginea ţării, relatează AFP.

Cele 11,5 milioane de documente ale cabinetului Mossack Fonseca publicate în aprilie au scos la lumină modul în care acest cabinet de avocatură a înfiinţat societăţi offshore în întreaga lume, în unele cazuri pentru a facilita frauda fiscală sau comerţul ilicit.

"La şase luni după atacul coordonat de ICIJ (Consorţiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţie), nici cabinetul de avocatură, nici colaboratorii săi nu au fost acuzaţi de nicio infracţiune, în nicio parte a lumii", a subliniat Mossack Fonseca într-un comunicat.

"Este clar că intenţia de a fura informaţii de la Mossack Fonseca a fost mai mult mediatică decât legală şi că este vorba despre o campanie dăunătoare pusă la cale pentru a păta imaginea ţării", a adăugat documentul.

După izbucnirea acestui scandal, autorităţile din Panama au fost aspru criticate, în special de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), pentru că nu au acţionat suficient împotriva evaziunii fiscale.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close